Mainini: "Dunyaya ornek olacak.."
Basketbol0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- Mainini: "Dunyaya ornek olacak.."
-
16-10-2019, 03:17:38Kayıtlı ÜyeIBA'nın yeni donem başkanlığına secilen Fransız Yvan Mainini, Turkiye'de devam eden Dunya Şampiyonası'nın tum dunyaya ornek olacağını soyledi.. Mainini, Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine yaptığı acıklamada, 2010 FIBA Dunya Şampiyonası Turkiye'nin kalitesini vurgularken, ''Burada gercekten dunya basketbolu icin mukemmel bir ornekle karşı karşıyayız. Son teknoloji urunu salonlar ve yeni yapılan muhteşem federasyon binası gercekten cok onemli atılımlar'' ifadelerini kullandı. Turkiye Basketbol Federasyonu hakkındaki olumlu duşuncelerini de paylaşan Mainini, ''Federasyon son 20 yıldır inanılmaz bir şekilde buyudu ve şu an dunyadaki en iyi federasyonlardan biri olduğunu duşunuyorum'' şeklinde konuştu. Saha icindeki basketbol kalitesine de değinen Yvan Mainini, ''Bence 2010 FIBA Dunya Şampiyonası Turkiye'deki basketbol seviyesi oldukca yuksek bir duzeyde. Ozellikle ceyrek finallerde takımların butun potansiyellerini sahaya yansıtacaklarını duşunuyorum'' dedi. Gelecekte yapılabilecek değişikliklerin sinyalini veren yeni başkan Yvan Mainini, ''Belki ileride turnuvanın formatında bazı değişiklikler yapılabilir, ancak ben bu Dunya Şampiyonası'nın tum zamanların en iyisi olduğunu duşunuyorum'' diye konuştu. Organizasyondan ve ozellikle gonullulerden etkilendiğini belirten Mainini, sozlerini şoyle surdurdu: ''Organizasyon kesinlikle cok iyi. Burada gonullulere ayrı bir parantez acmak istiyorum. Bunu politik konuşmak icin soylemiyorum ama orneğin İzmir'de bize cok genc arkadaşlar yardımcı oldu. Burada cok yakın cevremizde cok genc insanlarla beraberiz. Bu geleceğimiz icin cok onemli.'' Ajansspor __________________