A Milli Takım'da sakatlığı nedeniyle 2010 FIBA Dunya Şampiyonası karşılaşmalarında yer alamayan Engin Atsur, Eleme Turu’nda Fransa ile oynanan karşılaşmada takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Şampiyona oncesinde duzenlenen adidas İstanbul Cup’da Yeni Zelanda karşılaşmasında sol aşil tendonu kopan Milli basketbolcu, Fransa ile oynanan karşılaşmada takımına destek verdi. Sinan Erdem Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı macta takım arkadaşlarını yalnız bırakmayan Engin Atsur, Baş Antrenor Bogdan Tanjevic ile mac oncesinde uzun sure sohbet etti. A Milli Takım'ın Fransa’yı 95-77'lik skorla kazandığı mucadelenin ardından goruşlerini dile getiren Engin Atsur, ulkesinin ilk 8’e kaldığı icin cok mutlu olduğunu soyledi. Turkiye’nin Fransa karşısında baştan sona kadar ustun bir oyun sergilediğini belirten Engin Atsur, “Karşılaşmayı fiziksel ve mental olarak domine ettik. Tum takım arkadaşlarımla ve teknik ekiple gurur duyuyorum. Fransa gibi basketbolda ekol olmuş bir ukeyi, boyle farklı bir skorla mağlup etmek gercekten cok buyuk bir başarı” dedi. Ceyrek finalde oynayacakları Slovenya macının cok daha zorlu gececeğini kaydeden yıldız oyun kurucu, “Slovenya daha tecrubeli ve iyi oyunculardan kurulu bir takım. Ceyrek final atmosferinin Fransa karşılaşmasından cok daha farklı olacağını duşunuyorum. Ancak şuana kadar oynadığımız basketbolla şampiyonada bir cok takımı yenebilecek gucte olduğumuzu gosterdik. Şampiyonada kazanma alışkanlığını elde ettik. Bu onemli bir husus. Kendi seyircimiz onunde daha başarılı sonuclar alacağımıza eminim” diye konuştu. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oluşan atmosferin muhteşem olduğunu ifade eden Engin Atsur, şoyle devam etti: “Takımımızdaki bir cok oyuncu bu tip atmosferlerde cok oynadı ama boyle gorkemli bir salonda yaklaşık 17.000 Turk seyircisinin onunde oynamak bambaşka bir duygu. Basketbolseverler takım arkadaşlarımızın beklediği desteği sonuna kadar gosterdi. Bu buyuk desteğin her mac daha da artarak devam edeceğini duşunuyorum. Turk Milli Takım’nda şu anda cok iyi bir hava var. Madalya şansımızın cok fazla olduğuna inanıyorum. Şuanda oluşan tablo da bizlere bunu gosteriyor . Milli Takımımız, Amerika ve İspanya ile birlikte şampiyonanın en buyuk madalya adayları arasında yer alıyor. Tabii sadece favori olmak yetmiyor. Karşılaşmalar sahada kazanılıyor. Her macı final havasında oynuyoruz. Umarım boyle oynamaya devam eder ve altın madalya mucadelesine cıkmaya hak kazanırız.” __________________