TFF 2’nci Lig ekiplerinden Samsunspor, Super Lig’de mucadele eden Gazişehir Gaziantep Futbol Kulubu’nden orta saha oyuncusu Gokhan Alsan ile 3 yıllık anlaşma sağladı. Nuri Asan Tesisleri’nde duzenlenen basın toplantısına Yılport Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal, Teknik Direktor İrfan Buz ve oyuncu Gokhan Alsan katıldı. Zorlu bir transferi gercekleştirdiklerini belirten Genel Menajer Mustafa Aztopal, "Hocamızın ozellikle istediği bir oyuncuydu. Şampiyonluk yolunda cok değerli bir oyuncuyu bunyemize katmaktan son derece mutluyuz" dedi.
Samsunspor’a geldiği icin mutlu olduğunu ifade eden Gokhan Alsan ise "Buyuk Samsunspor camiasına katıldığım icin cok mutluyum. Zor bir transfer oldu. Samsunspor bulunduğu yeri kesinlikle hak etmiyor. Kası sure icerisinde layık olduğu yere el birliği ile taşıyacağız" diye konuştu.
Toplantının ardından Teknik Direktor İrfan Buz, basın mensuplarının sorularını cevapladı. İlk olarak Pazar gunu deplasmanda oynadıkları ve 2-0 kazandıkları Gumuşhanespor macını ve hafta sonu kendi sahalarında ağırlayacakları Pendikspor karşılaşmasını değerlendirdi. İrfan Buz, "Her şeyden once cok mutluyuz. 3 puanımızı aldık. Futbolcu kardeşlerimin hepsini kutluyorum. Oynamayan arkadaşlarımızın enerjisi, sinerjisi ve dualarının cok onemli olduğunu duşunuyorum. Onlar da bize yardımcı oluyor. Onun icin dışarıda kalan arkadaşlarımızın bizim icin cok değerli olduğunu bir daha belirtmek istiyorum. Biz burada her şeyi Samsunspor icin yapıyoruz" dedi.
Gumuşhane’den 3 puanla dondukleri icin mutlu olduğunu ifade eden Buz, "Guzel bir ambiyans yakaladık. Bugun BAL takımından biriyle de 9 kişi oynasanız bile zorlanabilirsiniz. Gumuşhane gibi zor bir deplasmanda 9 kişi ile iyi mucadele ederek 3 puanı aldık. Ozellikle 2 kişi eksilen bir takıma karşı onlar da kaybetmek istemezler. O yuzden yaptığımız o mucadele cok onemliydi. 3 puanı hak ettiğimizi duşunuyorum. Ozellikle son pozisyonda zorlamamız ve ikinci golu bulmamız cok onemliydi. Farklı bir senaryo ortaya cıktı. Aslında biz farklı bir oyun bekledik. Oncelikle one gectikten sonra ikinci yarı ikinci golu bulmak icin daha farklı hamleler yapacaktım. Ama kırmızı kartlardan sonra oyun stratejimizi değiştirmek zorunda kaldık. Futbolcularımız da bunu sahada tamamen harfiyen yerine getirdi. 3 puanı aldığımız icin cok mutluyuz" diye konuştu.
Pendikspor macına iyi hazırlanacaklarını dile getiren İrfan Buz, "Bugunden itibaren sadece Pendikspor macını duşunuyoruz. Bu maca cok iyi hazırlanacağız. Bu macta da farklı senaryolar onumuze cıkabilir. Onun icin de taraftarlarımızdan bir ricam var. Siz bize guvenin. Takımı destekleyin. Son dakikaya kadar destekleyin. Cunku bizim butun mucadelemizi 3 puan icin vereceğimize inanabilirsiniz. Bizlerde cok erken gol bulmak isteriz. Bu ligde cok farklı faktorler ortaya cıkabilir. Gumuşhane macını unuttuk şimdi onumuzdeki Pendikspor macını duşunuyoruz" şeklinde konuştu.
DHA