Nihac İzic: Bu sene başaracağız Umit Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mucadele edecek Umit Milli Takım'ın antrenoru Nihat İzic, gecen senelerde 4 kez final oynayıp şampiyon olamadıklarını belirterek, "Bu sene başaracağımıza inanıyorum" dedi. Slovenya ve İtalya'nın, 6-15 Temmuz tarihlerinde ortaklaşa ev sahipliğini yapacağı Umit Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mucadele edecek Umit Milli Takım'ın antrenoru Nihat İzic, gecen sene İzmir'de finalde kaybettiklerini belirterek, bu sene başarının geleceğine inandığını soyledi. İzic, Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan acıklamasında, bu yıl şartların daha zor olduğunu belirterek, ''Gectiğimiz senelerde 4 kez final oynayıp, şampiyon olamadık. Bu sene şampiyonluğu istiyoruz, ancak oyuncularımız 'Finali nasıl kazanırız?' duşuncesi icindeler. Tabii ki finale gelebilmek, finali kazanmaktan cok daha zor. Oncelikle oyuncularımızı bu duşuncenin paralelinde zihinsel olarak hazırlamaya calışacağız. Ancak ben bu sene başarının geleceğine inanıyorum'' diye konuştu. Nihat İzic, turnuvanın başlangıc tarihinin kendileri icin dezavantaj olduğunu vurgulayarak, ''Gectiğimiz sene ev sahipliğini yaptığımız Avrupa Şampiyonası, 22 Temmuz'da başlamıştı. Bu yılki Avrupa Şampiyonası ise 6 Temmuz'da başlayacak. Bu demek oluyor ki 20 gun daha az calışacağız. Fenerbahce Ulker-Efes Pilsen final serisinin hangi tarihe kadar uzayacağını bilmiyoruz. Her iki takımda 5 oyuncumuz var. Final serisi en gec 10 Haziran'da bitecek. Bu takımlardaki sporcularımız, bizlerle en fazla 15 gun bir arada olabilecek. Litvanya, Yunanistan ve Rusya ile zorlu bir grupta yer alıyoruz. Bu grubu gecmemiz halinde Slovenya, Fransa ve Sırbistan ile bir grup oluşturacağız'' dedi.