Sezon başında Slovenya'nın Olimpija takımına giden, ardından İspanya'nın TAU ekibinde 2 ay forma giyen ve son olarak Yunanistan'ın Panionios takımına gecen milli oyuncu Ender Arsalan, iyi bir sezon gecirdiğini dile getirdi.
Yunanistan'ın Panionios takımında forma giyen Turk basketbolcu Ender Arslan, sezonun kendisi icin iyi gectiğini soyledi. Sezon başında Slovenya'nın Union Olimpija takımına giden, ardından İspanya'nın TAU Ceramica ekibinde 2 ay forma giyen ve son olarak Yunanistan'ın Panionios takımına gecen Ender, iyi bir sezon gecirdiğini dile getirdi. Milli oyuncu, sezona Union Olimpija'da başladığını hatırlatarak, ''Union Olimpija'da maddi sorun cıktı. Bu donemde beni TAU Ceramica istiyordu. Bu nedenle İspanya'ya transfer oldum. TAU Ceramica'da cok iyi iki ay gecirdim. Bu surenin ardından kulup kalmamı istedi. Ancak benim oynadığım donemde oyun kurucu Zoran Planinic’in sakatlığı gecmişti. TAU Ceramica antrenoru eski sistemi bozamayacağını bu nedenle fazla şans bulamayacağımı soyledi. Ben de kenarda oturmaktansa fazla sure alabileceğim bir takımda olmak istedim. Bu nedenle Panionios takımına geldim'' diye konuştu. Panionios'ta bu sezonki en yuksek formuna ulaştığını kaydeden Ender Arslan, ''Yunanistan'da uzun sureler alıyorum. Milli takıma cağrılmam halinde fazla sure almam onemli olacak. Bu şekilde milli takıma da hazır gitmiş olacağım'' dedi. ''YURT DIŞINDA OYNAMANIN BANA KATKILARI OLDU''
Ender, Avrupa'da oynadığı donemde kendine olan guvenin arttığını dile getirdi. Takımdan takıma veya sistemden sisteme oyun anlayışının değiştiğini vurgulayan Ender, ''Bir takımda skor yapmak gerekiyor, başka ekipte farklı şeyler uygulamak gerekiyor. Yurt dışında oynadığım surede kendime guvenim arttı diyebilirim. Gecen seneye gore kendimi daha iyi hissediyorum. Ne olursa olsun 3 farklı ulkede basketbol oynamak tecrube katıyor. Gittiğim takımlarda bu sezon fazla sorumluluk aldım diyebilirim'' şeklinde konuştu. EFES PİLSEN KONUSU
Eski takımı Efes Pilsen ile yaptığı sozleşmede geri donmesi yonunde bir opsiyon olduğunu dile getiren Ender, Yunanistan'da ligin devam ettiğini ve şimdilik buna konsantre olduğunu soyledi. Sezonun bitmesinin ardından bu konuda kararını vereceğini vurgulayan başarılı oyuncu, ''Efes Pilsen ile oturup konuşacağız. Şu anda donerim ya da donmem diyemem'' dedi. “FENERBAHCE ULKER HAK ETTİ”
BEKO Basketbol Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahce Ulker'i de tebrik eden Ender, ''Gercekten cok iyi basketbol oynadılar. İyi savunma yaptılar. Haklarıyla şampiyonluğu elde ettiler. Ancak Efes Pilsen ne olursa olsun buyuk bir kulup. Turkiye'ye başarılar kazandırmış bir kulup'' diye konuştu. Efes Pilsen'de oyun kurucu pozisyonunda yaşanan sıkıntı konusunda goruşlerini acıklayan lejyoner oyuncu, ''Şu an kadroda bulunan oyuncular da iyi oyuncular. Sistem gereği herkes elinden geleni yapıyor. Bu nedenle fazla eleştirmemek gerekiyor'' dedi. OKTAY MAHMUTİ'YE TEŞEKKUR
Eski Efes Pilsenli oyuncu, genc yaşında kendisine guvenip sahaya suren antrenor Oktay Mahmuti'ye de teşekkur etti. Ender, sezon başında Mahmuti ile goruştuğunu ve yabancı bir oyun kurucunun gelmesi halinde gitmek istediğini kendisine ilettiğini hatırlatarak, ''Efes Pilsen'den gittiğim icin bir uzuntum yok. Sonucta yurt dışına cıktım. Benim icin cok iyi tecrube oldu. Oktay Mahmuti'ye kırgınlığım yok. 17 yaşındayken bana guvenip beni oynattı. Kendisine her zaman teşekkur borcluyum'' diye konuştu. Panionioslu oyuncu, Yunan liginde Avrupa Ligi'ne katılmak icin mucadele verdiklerini sozlerine ekledi. __________________
|► Ender Arslan: Sezon Cok İyi Gecti ◄|
Basketbol0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- |► Ender Arslan: Sezon Cok İyi Gecti ◄|