Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Ozak, 2014 Bayanlar Dunya Şampiyonası adaylık kampanyasına destek vermek ve yeni idari binasını gezmek icin Turkiye Basketbol Federasyonunu ziyaret etti.. Ziyaret sırasında Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF Yonetim Kurulu Uyesi Husnu Karagozoğlu, Bakan Danışmanı Omer Gursoy, Genclik Spor İl Muduru Tamer Taşpınar, TBF Dış İlişkiler Direktoru Emir Turam ve TBF Başkan Asistanı Egemen Onen de hazır bulundu. Bakan Ozak, FIBA Yonetim Kuruluna iletilmek uzere kayda alınan konuşmasında, Turkiye Cumhuriyet Devleti olarak uzun vadeli planlar dahilinde uluslararası spor alanlarına buyuk yatırımlar yaptıklarını vurgulayarak, şunları soyledi: ''Cunku sporun toplumsal onemine ve ulke tanıtımındaki değerine yurekten inanıyoruz. Kısa bir sure once buyuk bir gururla organize ettiğimiz 2010 FIBA Dunya Şampiyonası vesilesiyle ceşitli cevrelerden aldığımız 'bugune kadar yapılanların en iyisi' ovgusu bizi geleceğe yonelik daha da fazla motive etti. Erkekler icin yaptıklarımızı kadınlarımız icin de yapmak istiyoruz, cunku kadınlarımızın toplum icerisindeki konumuna buyuk onem veriyoruz. FIBA 2014 Bayanlar Dunya Şampiyonası bizim icin yepyeni bir mucadeledir, yepyeni bir heyecandır ve yepyeni bir gurur vesilesi olacaktır. Bu şampiyonanın en ust seviyede yapılabilmesi icin maddi manevi her şeyin yapılacağını hukumetim ve devletim adına burada bir kere daha taahhut ediyorum.'' Basketbol Federasyonunun yeni merkez binasını da gezen ve incelemelerde bulunan Faruk Nafiz Ozak, yeni binayı cok beğendiğini belirterek, ''Basketbol Federasyonunun yeni binasını cok beğendim. Tum federasyonlarımızın her acıdan Turkiye'nin bugun gelmiş olduğu noktadaki kaliteye ulaşmasını istiyoruz. Biraz once Turgay Demirel ile goruştuk. Burada Turk Basketbol Muzesi'nin olmasının gerektiğini duşunuyorum. Burası bir prestij mekanı. Eminim ki, Avrupa'dan gelen konuklar da burayı cok beğeniyorlardır. Turkiye Basketbol Federasyonunun yeni merkez binası tum basketbol ailesine hayırlı, uğurlu olsun'' diye konuştu. Bakan Ozak, 2014 FIBA Kadınlar Dunya Şampiyonası ile ilgili olarak da Turkiye'nin organizasyon anlamında buyuk bir bilgi birikimine sahip olduğunu soyledi. Ozak, şunları kaydetti: ''Hepinizin bildiği gibi daha yeni Erzurum Kış Oyunları'nı yaptık. Turk Hava Yolları'nın durumu ortada. Dunyanın en iyi 25 oteli burada. Avrupa'nın en buyuk altıncı ve dunyanın ise 11. en buyuk ekonomisine sahibiz. Bu şampiyona ile ilgili tek sıkıntı; 2010 FIBA Dunya Şampiyonası'nı yeni duzenlediğimiz icin bize evsahipliği vermek istemeyebilecekleri olabilir. Tek bahane de bu olabilir. Bundan başka adaylığımızı geri cevirecek bir nedenleri yok. Umarım bu şampiyonayı da alarak en iyi şekilde evsahipliği yaparız.'' Kaynak:Ajansspor __________________