Her mu’minin gunluk amellerinin yazıldığı bir sayfası vardır
Hadisi Şerif :“Kim butun mu’minlere istiğfar ederse AllÂhu TeÂl o kişiye, istiğfar ettiği mu’minler sayısınca sevap yazar.”
(Hadîs-i Şerîf, Heysemî, Mecmau'z-ZevÂid)
“SAYFASINDA COK İSTİĞFAR BULUNANA NE MUTLU!”
Resûlullah (s.a.v) gunde yetmişten fazla istiğfar ve tevbe ederdi.
Resûlullah (s.a.v) buyurdular:
• “Her mu’minin gunluk amellerinin yazıldığı bir sayfası vardır. Gun sonunda defter kapatıldığında, icinde istiğfar yoksa kapkara olarak kapatılır. Eğer icinde istiğfar varsa parlayan bir nur şeklinde kapatılır.”
• “Sayfasında cok istiğfarda bulunana ne mutlu!”
• “Kim istiğfar etmeyi adet haline getirirse AllÂhu TeÂl onun her sıkıntısına bir rahatlık, her darlığına bir cıkar yol lutfeder ve onu ummadığı yerden rızıklandırır.”
• “Gunde yetmiş kere istiğfar eden hicbir kul yoktur ki AllÂhu TeÂl onun yedi yuz gunahını bağışlamasın. Gunde yedi yuzden fazla gunah işleyen bir kul veya kavim zaten husrana uğramıştır.”
Bir adam
“Ya Resûlallah! Bana oyle bir amel oğret ki onunla cennete gireyim” dedi. Resûl-i Ekrem (s.a.v) ona;
“Ofkelenme” diye cevap verdi. Adam arzusunu ikinci kez tekrarlayınca Resûl-i Ekrem (s.a.v.) tekrar aynı cevabı verdi. Adam,
“Bundan başka ne yapmalıyım?” diye sorunca;
“Yetmiş yıllık gunahlarına keffaret olması icin ikindi namazından once yetmiş kez Estağfirullah de” buyurdu. Adam,
“Fakat benim yetmiş yıllık gunahım yok ki” deyince Resûlullah (s.a.v),
“Anneninkilere de keffarettir.” buyurdu. Adam,
“Onun da o kadar gunahı yoktur.” deyince Rasûlullah (s.a.v) babanın, yine babamın da o kadar gunahı yok deyince kardeşlerinin de gunahlarına keffaret olacağını mujdeledi.”
Hicrî: 13 ZilkÂde 1433 •Fazilet Takvimi
MELEKLER GUNAHI NASIL YAZAR
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:
Her kulda vazifeli iki melek vardır. Sağdaki melek soldakinin amiridir. Kul gunah işlediği zaman soldaki melek “Yazayım mı?” diye sorar.
Sağdaki melek “Beş gunah işleyene kadar yazma, bekle” der.
Kul, beş gunah işleyince soldaki melek “Yazayım mı?” diye tekrar sorar. “Bir sevap işleyene kadar bekle, yazma” der.
Kul bir sevap işlediği zaman sağdaki melek, bize bir sevabın karşılığının on misli olduğu bildirilmiştir. Gel beş gunahı beş sevap ile silelim, ona beş de sevap yazalım, der.
Bunun uzerine şeytan, ben Âdemoğluna ne zaman yetişebilirim (onunla nasıl baş edebilirim), diye haykırır.”
Hicrî: 2 ZilkÂde 1433 •Fazilet Takvimi
alıntı
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Her mu’minin gunluk amellerinin yazıldığı bir sayfası vardır