Yoğun ve ağır devam eden kamp donemi surecinde oynadığımız ilk 3 mac hayalkırıklığı yarattı. Gecen yıl da aynı surecten gecmiştik. Ne karamsar olalım ne de hayal aleminde yaşayalım. Onumuzdeki turnuvalar daha sağlıklı fikirler edinmemizi sağlayacaktır.
Gecen yıl Bamberg’deki turnuva donuşu Tanjevic bile endişeliydi. Dunya Şampiyonası’na sadece 1 hafta kalmıştı ve takım Almanya’da tel tel dokuluyordu. Ama bir hafta sonra, ortaya bambaşka, onune cıkanı ezip gecen bir takım cıkmıştı. Biz turnuvaya katılan 24 takımın coğundan farklı bir hazırlık programı izliyoruz. Mac yapmaya en gec biz başladık. Sırbistan, İzmir’e gelmeden once Litvanya’da şampiyona havasında gecen muthiş bir turnuva oynadı. İspanya ise 1 Ağustos’ta toplandı. Bildiğimiz kadarıyla gunde tek idman yapıyorlar. Almanya’nın NBA oyuncuları Nowitzki ve Kaman daha takıma bile katılmadılar.
Mac oncesi 1,5 saat idman Biz ise en erken hazırlanmaya başlayan, ama mac oynamayı en sona bırakan bir program izliyoruz. Kimine gore doğru, kimine gore yanlış olabilir. Ama teknik heyetin inandığı sistem bu. Şampiyonanın başlamasına 1 hafta oncesine kadar ağır yuklemeler devam ediyor. İzmir’deki macların sabahında diğer takımlar şut atarken, biz 1.5 saat suren ve ağır gecen idmanlar yaptık. Doğal olarak oyuncuların vucutları ağır, formda ve fizik olarak hic hazır değiller. Ersan uyurgezer gibi, Hidayet cok ağır, Oğuz kolunu kaldıramıyor. Avrupa Şampiyonası’nda da bu halde olabileceklerini duşunebiliyor musunuz? Ben duşunmuyorum.
Oyun daha iyi olabilirdi İzmir’deki turnuvada bu sonucların alınacağını ben bekliyordum. Ortada fazlasıyla karamsar bir hava var. Boyle duşunenler haksız da sayılmazlar. Yorgunluk var ve fizik olarak hazır değiliz ama hucumların hic işlememesi kafalarda soru işareti yaratıyor. Her şeyin ustune Dunya İkincisi takımın bel kemiklerinden Omer Aşık, Kerem Gonlum, Semih ve Sinan’ın olmaması, ilk kez forma giyen Enes , Furkan , Preldzic ve Doğuş’un sisteme tam adapte olamalaları bu durumda bir etken. Alınan yenilgiler doğal, ama oyun daha iyi olabilirdi.
Ne karamsar ne hayalci! Sonucta takım hakkında sağlıklı bir yorum yapabilmek icin henuz erken. Ne karamsar olalım, ne de hayal aleminde yaşayalım. Perşembe gunu başlayacak Almanya’daki turnuva ve ardından İstanbul’daki Adidas Cup’ta Litvanya oncesi takım hakkında daha net fikirler edineceğimizi duşunuyorum. Gokhan German
Kaynak