Cenk Akyol gecmişini arıyor!!!!
Basketbol0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Cenk Akyol gecmişini arıyor!!!!
-
16-10-2019, 02:40:58Kayıtlı ÜyeEfes Pilsen'de formsuz olduğu icin suresiz kadro dışı bırakılan genc basketbolcu Cenk Akyol, bir an once toparlanıp, eski gunlerine donmek istiyor. AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Cenk, kadro dışı kalmasıyla ilgili olarak, ''Uzun suredir kotu oynuyordum. Prokom Trefl macından sonra da suresiz kadro dışı kaldım. Yonetim ve teknik ekibin verdiği bir karar. Saygı duymak lazım'' dedi. Her sporcunun inişleri ve cıkışları olacağına dikkati ceken milli basketbolcu, şoyle devam etti. ''Sporda inişler, cıkışlar olur. Her gun iyi oynayamam. Dunyanın her yerinde bu boyle. Hicbir sporcu butun sezon her macı iyi oynayarak gecirmiyor. Mutlaka kotu gunu de oluyor. Kotu bir donem gecirdiğimi ben de kabul ediyorum ama toparlanacağım. En kısa zamanda bunu atlatmak istiyorum. Daha fazla calışarak, bu durumu kafama fazla takmadan takıma geri donduğumde de elimden gelenin en iyisini vererek, bunu gostereceğim.'' -''NE OLACAĞINI BEN DE BİLMİYORUM''- Cenk, ''Ne zaman yeniden takıma girebileceğini duşunuyorsun?'' şeklindeki soru uzerine, ''Ne zaman takıma doneceğim belli değil. Bana 'suresiz kadro dışısın' dendi'' şeklinde konuştu. Efes Pilsen ile 3 yıllık daha sozleşmesi olduğunu belirten Cenk Akyol, ''Ne olacağını ben de bilmiyorum. Tekrar takıma alınacak mıyım, alınmayacak mıyım. Başka bir takıma mı yollayacaklar, kiralık mı verecekler, ben de bilmiyorum'' dedi. -''TAKIMDA DA BİR FORMSUZLUK VAR''- Avrupa Ligi'nde istedikleri gibi oynayamadıklarını kaydeden Cenk, ilk kez 2. turda boyle bir sonuc aldıklarını soyledi. Cenk Akyol, Avrupa Ligi'nde ilk grupta da kotu maclar oynadıklarını ifade ederek, ''Bir kac tane onemli mac kazandık, oyle bir cıkış yakaladık. Ondan sonra yine kotu oynamaya başladık. Bende formsuzluk var, takımda da bir formsuzluk var, bu acıkca goruluyor. Oynayamadık, Top 16'da 4'te sıfır oldu ki tarihte daha once boyle bir şey yoktu. Herkes şaşırıyor, biz de şaşırıyoruz. Tabii ki kaybetmek istemeyiz'' diye konuştu. Cenk, takımda arkadaşlığın cok iyi olduğunu, oyuncular arasında hicbir sorun olmadığını kaydetti. -''NBA'DE BEN NEDEN YAPAMAYIM?''- Milli basketbolcu, Efes Pilsen'de olmaktan cok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Efes Pilsen, Avrupa'nın en iyi kuluplerinden biri. Efes Pilsen'de kalmaktan mutluluk duyarım ama tabii ki benim de hedeflerim var. Bunları gercekleştirmek icin elimden ne gelirse yaparım'' dedi. 2005 yılında ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) draftlarında (oyuncu secimi) Atlanta Hawks tarafından secilen Cenk, bundan sonraki en buyuk hedefinin NBA'de oynamak olduğunu vurgulayarak, şoyle konuştu: ''Mehmet Okur, Hidayet Turkoğlu ve Ersan İlyasova'nın NBA'de oynaması beni cesaretlendiriyor. Mehmet Okur, 'All Star' oldu. Bundan daha otesi yok, bir basketbolcunun hayalini kurabileceği. Gittiler, başardılar. Ben neden yapamayayım ama yapamazsam da dunyanın sonu değil. Yapamaya da bilirim, olmaya da bilir. Olmazsa da olmaz. Sonucta hayat devam ediyor.'' Cenk, Avrupa'da başka bir kulupte oynamayı duşunmediğini belirterek, ''Zaten Avrupa'nın en buyuk kuluplerinden birinde oynuyorum. Ben şimdi Avrupa'da başka bir kulupte oynamak istersem, kulubume de haksızlık etmiş olurum. Cunku zaten başarılı, koklu ve zirveye oynanan bir kulupte oynuyorum. Kendi ulkemde oynadıktan sonra niye gidip, ulkemi değiştirip, başka bir takımda aynı seviyede basketbol oynayayım ki. Burada oynamayı tercih ederim'' diye konuştu. -''JAPONYA'DA BENDE BİR OZGUVEN OLUŞTU''- Cenk Akyol, Japonya'daki Dunya Şampiyonası'nda 6. olarak beklenmeyen bir başarı elde ettiklerini dile getirerek, ''Hicbir otorite bizden boyle bir başarı beklemiyordu. Oyle bir başarının gelmesi ben de bir oz guven oluşturdu. Bu oz guvene ben her yerde hala sahibim'' dedi. Milli takımın Avrupa Şampiyonası'nda daha başarılı olacağını kaydeden Cenk, ''Tekrar milli takıma gittiğimizde, grupta kim olursa olsun, o gruptan cıkacağımıza inanıyorum. Cunku Dunya Şampiyonası'nda bir şeyler yapabileceğimizi gosterdik ve kendimiz de bunu gorduk. Avrupa Şampiyonası'nda işlerin daha kolay olacağını duşunuyorum'' şeklinde konuştu. Cenk, ''Mehmet Okur ve Hidayet Turkoğlu'nun yeniden milli takıma donmesi, takımdaki havayı bozar mı?'' şeklindeki soru uzerine, ''Bozmaz. Niye bozsun. Sonucta bir başarı var. Kaliteli oyuncular geldikce de daha iyi dereceler elde edilecektir'' dedi. -''LİGDE PLAY-OFF CEKİŞMELİ GECECEK''- Beko Basketbol Ligi'nde Efes Pilsen ile beraber Fenerbahce Ulker ve Turk Telekomspor'un zirveye oynadığını ifade eden Cenk, ''Play-off mucadelesi hic olmadığı kadar cekişmeli gececek. Beşiktaş Cola Turka'yı da yarı finalde bu 3 takımın arasına katabiliriz. Cok keyifli olacak'' şeklinde konuştu. Cenk, ligde diğer maclarda cok fazla cekişmenin yaşanmadığını dile getirerek, ''Diğer maclara baktığımızda cok da fazla cekişmeli gectiği soylenemez. Oynarken yeterince keyif almadığımız bir macın izleyenlere de cok fazla keyif verdiğini soyleyemem. Umarım daha cok yatırım yapılır, Turkiye'deki basketbol bir seviye daha yukarı taşınır'' diyerek sozlerini tamamladı. 13.03.2007 Kaynak : AA __________________