A Milli Takımımızın 2013 FIBA Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu aday kadrosunda yer alan sporcuların sağlık kontrolleri devam ediyor.
Fulya Acıbadem Hastanesi’nde gercekleştirilen kontrollerinin bugunku seansında
Ender Arslan,
Barış Hersek, İlkan Karaman ve
Duşan Cantekin’e check-up yapıldı. Sabah
09:00’da başlayan kontrollerde dort oyuncu kan verdikten sonra genel muayene, EKG, efor testi, goz, kulak-burun-boğaz ve ortopedi kontrollerinden gecirildi.
Arslan: “Her mac cok zor olacak” Check-up sonrasında acıklamalarda bulunan A Milli Takım Kaptanı
Ender Arslan, yeniden Milli Takım’da olmanın verdiği memnuniyeti dile getirdikten sonra,
“Cok genc bir kadromuz var. İlk kez milli olan bircok oyuncu var. Bu oyuncuların bir şansı birbirlerini iyi tanıyorlar. Altyapılarda birlikte oynamış olmaları onlar icin bir şans. Ben de elimden geldiği kadarıyla onlara yardımcı olmaya calışacağım. Milli arenada deneyim cok onemli... Kolay bir grup gibi lanse ediliyor ancak yeni bir takımla her mac cok zor olacaktır. İyi hazırlanıp iyi maclar cıkartacağız” ifadelerini kullandı. Deneyimli oyun kurucu, Acıbadem Hastanesi’nden de bahsederek
“Gecen sezon oncesi de kontrollerimiz burada yapıldı. Son teknolojinin kullanıldığı cok guzel bir hastane… Burada olmaktan dolayı mutlu oluyoruz, boyle bir hastanede check-up yaptırmak rahatlatıcı ve guzel bir şey” diye konuştu.
Hersek: “En iyi şekilde mucadele edeceğiz” Takımı Beşiktaş ile 3 kupaya ulaşan
Barış Hersek ise tekrar Milli Takım’a cağrılmanın gurur verici olduğunu vurgulayıp,
“Herkesin olmak istediği bir yer. Genc bir kadro kuruldu, bu yıl eleme maclarımız var. Her zaman olduğu gibi Avrupa Şampiyonası bizim icin cok onemli. Hazırlık donemini en iyi şekilde gecirip eleme maclarında iyi derece alıp Avrupa Şampiyonası gruplarına kalmak icin en iyi şekilde mucadele edeceğiz” dedi.
Karaman: “Genc oyuncular icin buyuk şans” NBA Draft’ında Brooklyn Nets tarafından secilen
İlkan Karaman da genc bir kadro kurulmasının kendileri acısından şans olduğunu ifade ederek,
“Biz genc oyuncular olarak elemelerde kendimizi gosterdiğimiz takdirde artık her şekilde bizi daha cok desteklemeye başlayacaklar. Bizim geleceğimiz icin de bir mesaj olacak bu” şeklinde konuştu.
Karaman, NBA ile ilgili olarak da
“NBA benim hedefimdi, bunu yapacağımı biliyordum. Kapılar yeni acıldı, asıl calışmalar ve hedefler yeni başlıyor. Bu sezon Turkiye’de olacağım, iyi bir sezon gecirip basketboluma cok daha fazla şey katmak istiyorum. Gelecek senelerde orada cok başarılı bir sporcu olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Cantekin: “Bizden beklentiler yukseldi” Genc oyuncu
Duşan Cantekin ise
“Genc bir takım olduğumuz icin hazırlık donemi oldukca yoğun gececek. Bogdan Tanjevic gibi cok iyi bir antrenorle beraber calışacağız. Ayrıca Ender Arslan ve Sinan Guler gibi iki kaptanımız var. Biz genc oyuncular icin beklentiler yukseldi” diye konuştu.
DU
Kaynak