Fenerbahce Ulker'in yeni transferi Eddie Basden kısa zamanda kendini kanıtladı. Sarı-lacivertlilerin aradığı kan olarak yorumlanan Basden, Sabah Gazetesi'nden Mustafa Bozkurt'a ilginc acıklamalar yaptı... - Teklif aldığında ne duşundun? Cleveland ile sozleşmem iptal edilmişti. Durust olmak gerekirse, Turkiye hakkında hicbir şey bilmiyordum. Transferim bir gunde gercekleşince, fazla araştırma yapamadım. Sadece Alpella'da forma giyen, Kolej Ligi'nden takım arkadaşım Curtis Withers ile konuştum. Telefon geldi ve ertesi gun Turkiye ucağına bindim. - Neden F.Bahce? Cavaliers'den ayrıldıktan sonra diğer NBA takımlarından teklif gelmedi. Ya Amerika'da kalıp CBA ya da Gelişim Ligi'nde oynayacaktım ya da Avrupa'ya gelecektim. - F.Bahce'nin yanı sıra Maccabi Tel Aviv, Benetton dışında birkac takım daha benimle ilgilendiler. İstanbul'un ilginc bir şehir olduğunu duydum ve Curtis ile konuştum. Burayı tercih etmemdeki bir diğer sebep de buydu. İstanbul'un cok farklı bir yer olduğundan bahsetti. Ben de yeni şeyler oğrenmeyi seviyorum ve buradayım. - Cevren nasıl karşıladı? Ailem biraz endişenlendi cunku ilk kez Amerikadışına cıkacak ve onlardan ayrı kalacaktım. Ancak İstanbul'a geldikten sonra sorun kalmadı. - Ozellikle savunman beğenildi. İnsanların boyle duşunmesi bana buyuk onur verir. Takımın başarısı icin calışıyorum. Lisede basketbol ile Amerikan futbolu arasında tercih yapmam gerekiyordu. Buyuk bir yarış olduğu icin basketbolu sectim. Baskete başladığım gun NBA'de oynayacağımı biliyordum. - Peki ya NBA deneyimin? NBA'de oynamak her Amerikalı cocuğun ruyasıdır. Ben bu ruyayı gercekleştirdim. Orada kısa surede olsa forma giymek, buyuk yıldızlarla aynı ortamda bulunmak gercekten muhteşemdi. Şimdi Avrupa'da, F.Bahce'deyim, burada keyif almak istiyorum. Tekrar NBA'de oynayabilir miyim, bunu zaman gosterecek. - F.Bahce'yi nasıl buldun? Kısa bir zamandır buradayım ama organizasyon ve insanların guleryuzu sayesinde F.Bahce'ye cok cabuk adapte oldum. Bana karşı cok pozitif bir yaklaşım var, bu da işimi kolaylaştırıyor. Ayrıca G.Saray macındaki taraftarı cok sevdim, atmosfer mukemmeldi. Aynı gun, futbol macını da TV'den seyrettim. Bir gun Saracoğlu Stadı'na gidip mac izlemek istiyorum. __________________