Sinan Guler'den olimpiyat itirafı...
Basketbol0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Sinan Guler'den olimpiyat itirafı...
-
16-10-2019, 02:27:03Kayıtlı Üye2012 Londra Olimpiyatları'na gitme hakkı kazanamayan 12 Dev Adam'ın başarılı basketbolcusu Sinan Guler, ''Kadın Milli Takımımızı ve bizi Londra'da temsil eden butun sporcularımızı cok kıskanıyorum'' dedi. A Milli Basketbol Takımı'nın tecrubeli oyuncularından Sinan Guler, 2013 Avrupa Şampiyonası elemelerini namağlup tamamlayarak şampiyonaya katılmaya hak kazanmak istediklerini soyledi. AA muhabirine acıklamalarda bulunan Sinan Guler, İtalya'nın Bormio kasabasında duzenlenen kamp surecinin yorucu ve yoğun gectiğini ifade ederek, ''Bu sene ilk defa A Milli Takım'a katılan arkadaşlarımızın hem takıma alışmaları hem de sistemi oğrenmeleri acısından onemli bir 10 gun gecirdik. İyi ve verimli bir donem gecirdiğimizi duşunuyorum'' dedi. Sinan, Bormio kampından sonra Bulgaristan'da katıldıkları hazırlık turnuvasının milli takımın geleceği acısından iyi sinyaller verdiğini vurgulayarak, ''Bulgaristan'daki turnuva Bormio'daki calışmalarımızın arkasından nasıl oynayabileceğimizi gormek icin onemliydi. İyi bir performans gosterdiğimizi duşunuyorum. Gerek 3 macta aldığımız galibiyetler, gerekse saha icinde gosterdiğimiz mucadele, birlik, beraberlik ve oynadığımız basketbol bizim icin iyi işaretler verdi diye duşunuyorum'' ifadelerini kullandı. ''Hedefimiz, elemeleri namağlup bitirmek'' 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerine en iyi şekilde hazırlandıklarını soyleyen Sinan Guler, hedeflerini, elemeleri namağlup bir şekilde tamamlayarak Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu kaydetti. Sinan, şoyle konuştu: ''Bizim hedefimiz elemelerde en iyi performansı gosterip, elemeleri namağlup bir bicimde bitirmek. O seviyeye ulaşabilmemiz icin hem kondisyon depolamamız hem de mac tecrubesi yaşamamız lazım. Bunu en iyi şekilde gercekleştirmemiz gerektiğini duşunuyorum. Elemelere kadar zorlu maclar oynayacağız. Ozellikle aralıklarla oynayacağımız maclar bizim icin test sayılacak karşılaşmalar olacak. Umuyorum ki en iyi şekilde hazırlanmaya devam ederiz.'' Avrupa Şampiyonası elemelerine dunya ikincisi apoletiyle gideceklerini hatırlatan deneyimli oyuncu, ''Kağıt uzerinde herkes rakipleri kolay gorebilir. Baktığımız zaman kadrodaki oyuncular aynı olmasa da dunya ikincisi apoletiyle yola cıkan bir takım var. Buradaki hedefimiz en iyi şekilde bunu gosterebilmek. Kadrodaki genc arkadaşlarımızın yardımıyla ilerde bu başarımızı daha da yukarı cıkartabilecek bir takım oluşturmak istiyoruz. Umuyorum ki bu seneden itibaren başarılı olmaya başlarız'' şeklinde konuştu. Tecrubeli oyuncuların eksikliği Milli takım kadrosunda gecen senelerde mucadele eden tecrubeli oyuncuların coğunluğunun yer almadığını dile getiren Anadolu Efesli oyuncu, bu durumun takımın performansına nasıl yansıyacağını hep beraber goreceklerini soyledi. Sinan, genc oyuncuların milli takım seviyesinde basketbol oynamaya alışmaları acısından bu durumun onemli olabileceğini belirterek, şunları kaydetti: ''Hidayet Turkoğlu, Kerem Tunceri ve Omer Onan yaklaşık 10 senedir milli takıma emek vermiş ve belli seviyede bu takımın liderliğini ustlenerek, milli takımın bu noktaya gelmesinde cok buyuk katkıları olmuştur. Bu sene bizimle olamayan oyuncular arasında, genc ve yetenekleri doğrultusunda takıma katkı vermiş Omer Aşık ve Ersan İlyasova gibi oyuncular da var. Onemli olan onların yoksunluğunda Turk basketbolunu yukarılara cekebilecek, onlarla aynı performansı gosterebilecek ve iyi işler yapılabilecek ortamı oluşturabilmek. Haliyle belli bir sureden sonra yaşın da etki ettiği bir ortam oluştuğunda genc arkadaşlarımızın bir şekilde A Milli Takım seviyesinde basketbol oynamaya alışması ve bu seviyede oynamayı oğrenmesi gerektiğini duşunuyorum. Bu sene, o acıdan onemli ve bizim icin istediğimiz test ortamı olacaktır. Umarım tecrubeli oyuncuları cok aratmadan iyi basketbol oynayabiliriz.'' ''Bizi Londra'da temsil eden butun sporcularımızı cok kıskanıyorum'' Londra Olimpiyat Oyunları'nda mucadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı'nı tebrik eden Sinan Guler, ''Zorlu bir gruptalar ama, burada olimpiyat oncesi ABD ile oynadıkları macı da izledik. Gayet başarılı bir performans ortaya koymuşlardı. Umarım bunu devam ettirip, başarılı bir noktaya gelirler'' dedi. Sinan, yaşının ve performansının elvermesi durumunda 2016'da Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde duzenlenecek olimpiyatlara katılmayı cok istediğini belirterek, şunları kaydetti: ''Kadın Milli Tamımızı ve bizi Londra'da temsil eden butun sporcularımızı cok kıskanıyorum. Orada bulunmak ve olimpiyat atmosferini yaşamak, bir sporcunun gelebileceği en ust nokta. Yaşım el verirse, takım olarak olimpiyatlarda olmayı hak edersek, ben de takım icinde yer almayı hak edersem, tabii ki de orada olmayı cok isterim.'' Sporx __________________