"Gencler ağabeylerini aratmayacaklar" Milli basketbolcu Semih Erden, A Milli Takım'daki genc oyunların genc oyuncuları aratmayacak kalitede olduklarını soyledi. (A) Milli Basketbol Takımı'nın tecrubeli oyuncusu Semih Erden, 2013 Avrupa Şampiyonası elemelerinin aday kadrosunda davet edilen genc oyuncuların performansının memnuniyet verici olduğunu soyledi. Semih Erden, genc oyuncuların da mucadele ettiği iki onemli turnuvada şampiyon olduklarını hatırlatarak, "Sonucta turnuvalarda kendilerini iyi gosterdiler. İyi calışıyorlar ve gayet olumlular. Tecrubeli arkadaşlarımızı ve ağabeylerimizi aratmayacaklar. Bu da sevindirici bir haber. Guzel bir şekilde yolumuza devam ediyoruz" dedi. Hazırlıkların cok verimli gectiğini dile getiren Semih Erden, eleme grubu maclarında en iyi performanslarını ortaya koymak istediklerini anlattı. Tecrubeli oyuncu, aldığı davete rağmen, milli takım kadrosuna katılmayan Enes Kanter'in yokluğunu aratmayacak oyunculara sahip olduklarını belirterek, şoyle konuştu: reklam "Takımda zaten onun kadar iyi oyuncular mevcut. Gelmemesiyle alakalı ben bir şey soyleyemem. Teknik heyetimiz bunu yorumlar. Yapılacak bir şey yok, olsaydı daha guzel olurdu. Sevdiğimiz bir kardeşimiz. Ama sonucta onun bileceği bir iş. Bunu da saygı duyuyoruz. Biz buradayız. Milli takım her zaman başımızın tacı." "KENDİME GUVENİM SONSUZ" İki sezon NBA'de forma giydikten sonra Beko Basketbol Ligi'nin guclu ekiplerinden Anadolu Efes'e transfer olan Semih Erden, kendisine guveninin sonsuz olduğunu, giydiği formayı en iyi şekilde taşıyacağını inandığını dile getirdi. Turkiye ligini bilen bir oyuncu olduğunu anlatan Semih, "Tecrubelerime dayanarak kendime guvenim sonsuz. En iyi şekilde formayı taşıyacağıma eminim. Gerek THY Avrupa Ligi, gerekse de Turkiye liginde en iyi performansı verip, en iyi sonucları almak istiyorum. Bunun icin cok calışmam gerektiğini biliyorum. Varımı yoğumu basketbola yatırdım, o yuzden mutluyum" dedi. Semih Erden, ligin iddialı takımları Anadolu Efes, Fenerbahce Ulker ve Galatasaray Medical Park'ın cok iyi kadrolar kurduğuna işaret ederek, "Tabi bunlar kağıt ustunde olan bir guc. Basketbol sahada sonuclanan bir spor olduğu icin şimdiden bir şey soylemek zor. Ama Turkiye liginin şu anda en iyi liglerden bir tanesi olduğunu zaten butun Avrupa biliyor. Dolayısıyla guzel maclar ve guzel bir basketbol şoleni olacağına inanıyorum. İnşallah hak eden kazanır" diye konuştu. Kaynak: Ntvspor