İtalyanlar’dan Devler'e cirkin hareket
Basketbol0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- İtalyanlar’dan Devler'e cirkin hareket
-
16-10-2019, 02:22:52Kayıtlı ÜyeA Milli Basketbol Takımının, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde 21 Ağustos'ta oynadığı İtalya macıyla ilgili ilginc detaylar cıktı. İtalyanlar evinde oynanan mac oncesinde cirkin hareketler yaptığı ortaya cıktı. Milli basketbolcu Semih Erden ise, İtalyanlar'ın yaptıklarıyla ilgili "Biz de onlara aynı şekilde davranmalıyız" dedi. A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 5 Eylul tarihinde İtalya'yı Kayseri'de (Kadir Has Kongre ve Spor Salonu) ağırlayacak. * Evsahibi macı Sardunya Adası’nın Sassari kentine aldı. Burada kaliteli otel olmadığı icin Milliler, 1 saatlik uzaklıkta konakladı. * Bu deniz kenarı yerde nem ve sıcaklık fazlaydı ve salona olan uzaklık nedeniyle Milliler mac sabahı şut idmanı yapamadı. * A Milli Basketbol Takımı oyuncuları, idman ve mac toplarını ilk kez gorduklerini iddia etti. FIBA’nın listesinde olmasına rağmen neredeyse hic kullanılmayan Molten’in başka bir modeli olan toplara oyuncular alışmakta zorlandı. * Macın oynandığı Palaserradimigni Salonu 4 bin 500 kişilik ve eski bir salon. Havalandırması oldukca yetersiz. Tribundekiler bile terden sırılsıklam olurken, İtalyanlar oyuncularımız serinlemesin diye bizim soyunma odasının camlarını civilerle kapattılar. Ayrıca musluklardan soğuk su akmadı. Oyuncular musluğu acıp serinlemek istediklerinde kaynar su ile karşılaştılar. Mac bitimi İtalyan soyunma odası kontrol edildiğinde camların acık ve soğuk suyun aktığı tespit edildi. * Turkiye’de de yaklaşık 15-20 yıl once deplasman takımlarına boyle zorluklar cektirilirdi. Kucuk hesaplar yapan kucuk insanların marifetiydi belki bunlar. Oyuncularımızdan Ender Arslan, “Kesinlikle yenilgiye mazeret olsun diye soylemiyorum ama mac biter bitmez biraz hava alabilmek icin soyunma odası yerine koşarak kendimi salonun dışına attım. Hayatımda boyle havasız ve sıcak bir salon gormedim. Son 2-3 dakikayı oynamakta cok zorluk cektim” dedi. Fanatik'in haberine gore; Semih Erden de, “Kucuk şeyler ama oyuncuyu bir şekilde etkiliyor. Bizi cok kotu ağırladılar. Biz de onlara aynı şekilde davranmalıyız” diye konuştu. Hurriyet __________________