2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde deplasmanda Cek Cumhuriyeti ile karşılaşacak A Milli Takım, Prag'a gitti. 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde (F) Grubu dorduncu macında yarın deplasmanda Cek Cumhuriyeti ile karşılaşacak (A) Milli Takım, Prag'a gitti. Ataturk Havalimanı'ndan Turk Hava Yolları'nın tarifeli ucağıyla başkent Prag'a giden milli takımın oyuncularından Kerem Gonlum, havalimanında yaptığı acıklamada, Cek Cumhuriyeti macının en zorlu karşılaşmalardan biri olacağını belirterek, ''Eğer kararlı olursak neler yapabileceğimizi İtalya macında gosterdik. Cek Cumhuriyeti kadro itibariyle bizimle başa baş oynayabilecek bir takım değil'' dedi. Cek Cumhuriyeti'nin yarın taraftar desteğiyle macı kazanmak istediğini kaydeden Kerem, ''Ancak biz iyi durumdayız. Herkes katkı vermeye calışıyor ve herkes macın onemini biliyor. Bu mucadeleyi kazanmamız durumunda lider olacağımızı duşunuyorum. Kazanıp donmek istiyoruz'' diye konuştu. Milli oyunculardan Semih Erden ise, Cek Cumhuriyeti'nin iyi oynayan bir takım olduğunu vurgulayarak, ''En iyi şekilde hazırlanarak kazanmak ve galibiyetle donmek istiyoruz. İnşallah istediğimiz sonucu alıp gulen taraf oluruz'' ifadelerini kullandı. İlkan Karaman da en zorlu rakiplerinden biriyle karşılaşacaklarını dile getirerek, ''Bu macı kazandığımız zaman ilk 2'de olacağız. Bireysel olarak da performansımdan cok mutluyum. Başantrenor Tanjevic bana iyi sure veriyor. Hucumda ve savunmada elimden geleni yapıyorum. Şimdilik her şey yolunda gidiyor. İtalya'da son dakikaları kotu oynamamız dışında her şey iyi. Daha da iyi olacağımız duşunuyorum'' şeklinde konuştu. AA __________________