Turkiye'nin gururları yurda dondu
Basketbol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Turkiye'nin gururları yurda dondu
-
16-10-2019, 02:18:40Kayıtlı ÜyeTurk kadın basketbol tarihinde ilk kez bir altyapı şampiyonasında madalya kazanan Umit Milli Kız Takımı kafilesi İstanbul'a geldi. Avrupa Şampiyonası'nda 3. olan Umit Milli Kız Basketbol Takımı yurda dondu. Şampiyonanın duzenlendiği Macaristan'dan İstanbul'a gelen millileri, Ataturk Havalimanı'nda Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Ozsoy ve federasyon yetkilileri ile sporcuların aileleri ciceklerle karşıladı. Turk kadın basketbol tarihinde ilk kez bir altyapı şampiyonasında madalya kazanan Umit Milli Kız Takımı kafilesinde bulunan Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi Julide Sonat yaptığı acıklamada, 2005 yılından bu yana tum altyapı takımlarının Avrupa Şampiyonası'nda finallerde yer aldığını hatırlatarak, ''Bu başarıdaki onemli detay kadromuzda bulunan oyuncuların bu jenerasyonlarına oranla daha genc isimlerden oluşması. 1992 doğumlu sadece uc oyuncumuz bulunuyor. Kadrodaki diğer isimler ise bu yaş kategorisinde forma giymeye devam edecekler. Oyuncularımız kazandıkları bu tecrubelerle A Milli Kadın Takım seviyesine de cok daha iyi bir şekilde gelecekler. Bu nedenle dokuz macın sekizinden galip ayrılarak bronz madalya kazanmış olmak daha da anlamlı bir hal alıyor'' ifadelerini kullandı. ''Ay-yıldızlı'' ekibin başantrenoru Aziz Akkaya ise ''Daha onceleri hep ceyrek finali goruyorduk ama şimdi yarı finale yukseldik. Kazandığımız ucunculuk macı da onemliydi. Kadrodaki 9 oyuncumuz seneye de bu takımda yer alacak. Bu anlamda diğer takımlara gore daha genc bir ekibimiz var ve bu oyuncular ileride daha da iyi derecelere imza atacaklar'' acıklamasında bulundu. Takım kaptanı Ecem Guler, şampiyonada son dakikaya kadar ellerinden geleni yaptıklarını anlatarak, ''Turkiye tarihinde bir ilki gercekleştirdik. Tarihe isimlerimizi yazdırdığımızı duşunuyorum. Bundan sonra da devamı gelecek'' dedi. Turnuvanın en iyi 5'ine secilen Olcay Cakır, yarı final mucadelesinde talihsiz olduklarını dile getirerek, ''Ancak sonrasında ucuncu olmasını bildik ve ulkemize madalya ile donduk. Tarihte bir ilki gercekleştirdik. En iyi 5'e secilmek guzel bir duygu. Ben sadece elimden gelenin en iyisini takım icin yaptım'' şeklinde ifadeler kullandı. AA __________________