Basketbol Federasyonu Başkanlığı icin aday olan Doğan Hakyemez, bugun duzenlediği basın toplantısı ile adaylıktan cekildiğini acıkladı. Hakyemez, "177 delegeden en az 27'sinin beni aday gosternesi gerekiyordu. Bu rakama ulaşamadığım icin adaylıktan cekildim" dedi. Rixos Downtown Otel'de duzenlenen basın toplantısında adaylıktan cekilme nedenlerini anlatan Doğan Hakyemez, 20 yıllık spor ozgecmişini gazetecilerle paylaştı. Tum sporculuk hayatında yaşadığı tecrubeleri yansıtmak ve basketbolda gorduğu eksiklikleri Turkiye capında gidermek amacı icin Basketbol Federasyon Başkanlığı'na aday olmak istediğini belirten Hakyemez, "Aday olmak icin secimlerde oy kullanacak 177 delegeden 27 sinin beni aday gostermesi gerekiyordu. Daha onceki secimlerde her delege birden faza başkan adayı gosterebilirken bu secimde her delege sadece bir adayı gosterebiliyor ayrıca aday formlarının federasyona toplanması aleyhime bir faktor olarak ortaya cıktı. Genel kurulda beni destekleyeceğine soz veren delegeler uzerlerinde oluşan baskı yuzunden aday gosterme formunu bana veremediler ve aday olmak icin yeterli 27 sayıya ulaşamadım. Bu sistemde iki aday dışında kimsenin bu rakama ulaşması mumkun gozukmuyor. Eğer bu aday formları Spor Genel Mudurluğu'nde toplansaydı secim daha demokratik olabilirdi" diye konuştu. Basketbolun icinden gelmiş biri olarak bu secime aday olamamanın uzuntusu icerisinde olduğunu da vurgulayan Hakyemez, konuşmasını şoyle tamamladı: "Hurriyet Gazetesi'nin yaptığı 'Federasyon Başkanı Kim Olmalı' anketinden yuzde 44 oy aldım. Diğer iki aday yuzde 27'de kaldı. Bu da basketbol severlerin bakış acısını gostermesi acısından cok onemli. Tabii ki oyları delegeler verecek ama eğer secime girebilseydim sonucun ne olacağı belli olmazdı. Netice olarak bugun itibariyle Turkiye basketbol secimi dışında kalıyorum. Bu kısa adaylık sureci icinde başta Yalcın Granit, Aydın Ors ve Tamer Oyguc olmak uzere bana destek veren basketbol dostlarına teşekkur ederken, bugunden itibaren basketbola daha değişik pozisyonda hizmete devam edeceğimin sporseverler tarafından bilinmesinde yarar goruyorum." DHA __________________