2. Antrenor Gelişim Semineri.. Turk basketbolunun efsane ismi Efe Aydan başkanlığında Bursa TOFAŞ Spor kulubu'ne bağlı olarak Ankara'da 6 yıldır faaliyet gosteren Ankara TOFAŞ Basketbol Okulları ve Spor Kulubu, 2. Antrenor Gelişim Semineri'ni Ruştu Yuce Eğitim Merkezi'nde yaptı.. Ankara genelinde 10 ayrı salonda calışmalarını surduren ve 6. yılında 800'un uzerinde oğrencisiyle Ankara'nın en fazla oyuncu potansiyeline sahip organizasyonu olan TOFAŞ Basketbol Okulları, kendi kalite standartlarını daha da yukseltmek amacıyla okullarında calışan 35 antrenor ve koordinatore eğitim semineri duzenledi. 2. TOFAŞ Antrenor Seminerinde, aralık ayına ait antrenman planları ve uygulamaları uzerinde calışıldı ve genel eğitim konuları yanında Ankara TOFAŞ Basketbol Okullarında eğitim ve kalite standardının sağlanmasına yonelik yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Bu ayki antrenor seminerine eğitmen olarak 3B İnsan Kaynakları Eğitim ve Danışmanlık'tan uzman psikologlar Burcu Asan ve Ciğdem Erdemli katıldı. Asan ve Erdemli, 'antrenor ve oyuncu iletişimi', 'cocuk ve velilerle sağlıklı iletişim teknikleri', 'cocuklarla iletişimde sorun cozme' konularında antrenorleri bilgilendirdi. TOFAŞ Basketbol Okulları Ankara Sorumlusu Gencer Baytimur, Ankara TOFAŞ Basketbol Okulları olarak amaclarının bir 'Toplam Kalite Standardı' oluşturmak ve bunu en ust seviyeye cıkarmak olduğunu belirterek, ''TOFAŞ olarak antrenor secimine ve eğitimine buyuk onem veriyoruz. Okullarımızda calışan antrenorlerimizin hepsi universite mezunu ve antrenor belgesine sahip calıştırıcılar, ancak biz basketbol okulu eğitiminin ve antrenorluğunun daha da ozel bir nitelik arz ettiğine inanıyoruz ve bu nedenle antrenor ve koordinatorlerimizi bu yonde eğitiyoruz'' dedi. Ankara'daki butun basketbol okullarında belli bir davranış ve yaklaşım standardı uygulandığını ifade eden Baytimur, ''Cocukların yaş ve beceri durumlarına gore ozel hazırlanmış aynı antrenman programları, bilimsel eğitim metotlarıyla uygulanır. Eğitim seminerlerimizde bu antrenman planlarının nasıl ve ne metotla uygulanacağıyla ilgili calışmalar yanında cocuklarımıza pedagojik yaklaşım ve iletişim konularında da uzmanlar tarafından antrenorlerimize eğitimler veriliyor. Bu amacla universitelerimizden ve profesyonellerden de eğitim desteği sağlamaya calışıyoruz'' diye konuştu. __________________