Turkiye'nin onemli turizm merkezlerinden Kapadokya, geleneksel 12 hayvanlı takvime gore Kopek Yılı'nı geride bırakarak yeni yıla giren Cinli turistleri ağırlıyor.

Turkiye'nin onemli turizm merkezlerinden Kapadokya, geleneksel 12 hayvanlı takvime gore Kopek Yılı'nı geride bırakarak yeni yıla giren Cinli turistleri ağırlıyor.

Cin'in en onemli bayramlarından kabul edilen ve 5 Şubat itibarıyla başlayan bayram tatilini Turkiye ile değerlendirmeyi tercih eden cok sayıda Cinli, Turkiye'nin onemli turizm merkezlerinden Kapadokya'ya adeta akın etti.

Bolgedeki bazı otellerde tam doluluk oranı yakalanırken, Cinli konuklar Goreme Acık Hava Muzesi, Paşabağı, Zelve Oren Yeri ile Derinkuyu ve Kaymaklı yer altı şehirlerinde yoğunluk oluşturuyor. Peribacaları arasında gezinti yapan turistler, doğal guzelliklerin oluşturduğu manzara karşısında hatıra fotoğrafı cektiriyor.

Bolgede gezinti yapan Cinli turistlerden Wei Ni, AA muhabirine yaptığı acıklamada, ulkelerinde başlayan tatil nedeniyle arkadaşlarıyla birlikte seyahate cıktıklarını ve Kapadokya'ya geldiklerini belirtti.

Sabah saatlerinden itibaren bolgenin doğal, tarihi ve kulturel alanlarını gezmeye başladıklarını aktaran Ni, bolgenin fotoğraflarını daha once sosyal medyada gorduğunu ve uzun suredir Kapadokya'yı gormeyi hayal ettiğini kaydetti.

Ni, "Cin'de yeni bir yıla girdik. Daha mutlu olacağımızı duşunuyorum. Burayı gormeyi cok istiyordum ve bir grup arkadaşımla Kapadokya'ya geldim. Cok etkileyici, ilginc bir manzarası var. Her ziyaret ettiğimiz noktada fotoğraf cekiyoruz." dedi.

Cinli turistlerden Xia Yong ise ucakla İstanbul aktarmalı olarak Kapadokya'ya geldiğini, tatili boyunca Antalya ve İstanbul'daki tarihi yerleri gormek icin tura katıldığını ifade etti.

Yong, "Cin bayramı nedeniyle Turkiye'ye geldik. Kapadokya cok guzel, cok beğendim. Ayrıca Turk insanı da cok sıcakkanlı. Tatil suresince buradaki bircok yeri gormek istiyorum." diye konuştu.

Bolgede yaşanan hareketliliğin, 2019 yılında erken başladığını belirten Uchisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, gecen yıl bolgede turist rekoru kırıldığını, ziyaretci sayısının bu yıl daha da artacağına inandığını kaydetti.

Karaaslan, sozlerine şoyle devam etti:

"2019 yılının gecen yıldan daha verimli olacağına inanıyorum. Genelde bu aylarda bolgemizde bir sakinlik olurdu. Ancak mevcut yoğunluk bizi memnun ediyor. Turizm sektoru acısından 2019 gostergeleri cok iyi gidiyor. Cinli yoğunluğu gecen yıl da bu yıl da cok iyi. Cin Halk Cumhuriyeti ile ulkemiz arasındaki siyasi ilişkilerin artması turizmi olumlu etkiliyor. Cin devleti tarafından tatilde Turkiye'ye gitmek isteyenler de teşvik ediliyor. Dolayısıyla cok fazla Cinli turisti bolgemizde ağırlıyoruz."

Bolgedeki gezilerinde turistlere eşlik eden turist rehberi Murat Ulu da Cin'deki yılbaşı tatilinin Kapadokya'ya hareketlilik getirdiğini ve turistlerin bolgenin doğal dokusuna hayran kaldıklarını dile getirdi.

SonDakika.com