Sitemiz yazarı Doğan Hakyemez, sitemize yazdığı yorumlarda isabetli yorumlarıyla dikkat cekti. Basketbolun nabzını tutan Hakyemez’in ortaya koyduğu goruşlerle haklı cıkmayı surdurdu. İşte sitemiz yazarı Hakyemez’in sezon boyunca haklı cıktığı goruşleri: Ataman’ın hedefi ligde şampiyon olmak. Seyircisi de zaten basketbolu bilen bilincli bir taraftar topluluğu. Ben Galatasaray Medical Park’ın başarılı olacağını ve ligde final oynayacağına inanıyorum. Bana gore ilk yarının en başarılı takımları Banvit ve Pınar Karşıyaka. Bu iki takımın butcesi usteki takımların neredeyse 1/3’i… Orhun Ene’nin senelerdir oturtmaya calıştığı sistem bu sene meyvelerini veriyor. Bu bakımdan butce ile başarıyı bir araya getirdiğimizde birinci sıradaki başarılı takım Banvit diye duşunuyorum. Karşıyaka’yı da ikinci sıraya koyuyorum. Normal sezon maclarına baktığımızda buyuk bir umitsizliğe kapıldım. 3 takımımız da TOP 16’ya kaldı ancak ben bu olayı fazla buyutmuyorum. Cunku ortaya konan performans hic ic acıcı değil. Fenerbahce Ulker, Galatasaray derbisini kazandı ancak Antalya’da hic iyi bulmadım Sarı – Lacivertlileri. Kendisinden kat be kat zayıf ve maddi zorluklar icindeki Antalya’ya karşı son saniyede kazanabildiler. Neredeyse kaybediyorlardı. Avrupa kupası oncesi ortaya koydukları oyun ic acıcı değil. Pianigiani bence rakibini kucumsedi. Cunku Galatasaray macında iyi bir performans ortaya koyan Emir Preldzic ve Bogdanovic’i kenarda cok oturttu. Eğer Bogdanovic olmasaydı kazanmaları zordu. Bu oyunla Euroleague’de bir yere varamazlar. Efes’in Korac Kupası’ndan sonraki surecin iyi bir analizinin yapılması gerekir. Anadolu Efes’e Turk basketbolunun ihtiyacı var ama bu anlayışla değil. Muthiş bir final seyredeceğiz. Ev sahibi avantajı Galatasaray’da ama Banvit’in de şansı var. Arroyo olduğu surece sarı-kırmızılar şampiyonluğu zor bırakır. Fenerbahce Ulker bu yıl Turkiye Kupası’nı kazanmasına karşın şu ana kadar iyi bir performans cizemedi. Pınar Karşıyaka onunde evinde oynama avantajı dolayısı ile bir adım onde. Takımlar sadece oyunculardan kurulmuyor. Antrenorler, idareciler, masorler ne olacak? Bu eksik karar derhal bu birimlerin eklenmesiyle duzeltilmeli. Bu karar aynı kalırsa basketbol camiası hicbir şekilde mutlu olmaz. Ayrıca gecmiş sezonlara ait odemeler ne olacak? Eğer federasyon yonetimi icinden secilecek iki veya uc kişilik bir kurulla takımların gecmiş sezonla ilgili tum calışanlarına ait borclarının karşılıklı goruşmelerle yapılandırır ve takımların sezona başlaması bu yapılandırma şartına bağlanırsa basketbolda adalet tam olarak yerine oturmuş olur. Tanjevic bu genclerle Akdeniz Oyunları Şampiyonu oldu. Onumuzde Avrupa Şampiyonası var. Bu saatten sonra yeni bir antrenor duşunmek ne kadar doğru bilemiyorum. Bence Tanjevic bu turnuvada gozune kestirdiği genclerle beklemede tutulan A Milli oyunculardan oluşturacağı kadroyu Avrupa Şampiyonası’na gotursun. Basketdergisi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Doğan Hakyemez dedi ve oldu!