BASKET DERGİSİ – Avrupa Şampiyonası sonrasında Tanjevic istifa ettiğini acıkladı. Turgay Demirel yeni bir doneme işaret etti. Bu yeni donem nasıl olmalı? DOĞAN HAKYEMEZ: Avrupa Şampiyonası arkasından yapılan basın toplantısında Tanjevic’in istifası cıktı. Tanjevic kendi bakış acısına gore hatalarını acıkladı ve ayrıldı. Kendisine bugune kadar yaptığı calışmalarından dolayı teşekkur ediyorum. Artık onumuze bakmamız gerekiyor. Başkan Turgay Demirel belki de ilk defa yeni antrenoru secme aşamasında ilk once hatalarımızı icimizde ve dışımızdakilerle değerlendireceğini ve bu değerlendirmelerin sonunda karar vereceklerini acıklaması olumlu buluyorum. Keşke Başkan 1992′de yaptığı gibi basketbolumuzun daha da ileri gitmesi icin beyin fırtınasını belli surelerde yapsaydı. Cok başarılı olduğumuz altyapılarda oyuncuların neden milli takıma entegre edilemediği ve dışarıdaki başarısız sonuclar mercek altına alınabilirdi. Neyse; başkanın yukarıda soylediğim değerlendirme bolumune basketbolla ilgili her kesimin katılımcı olması gerekir. Bence Turkiye Basketbol Antrenorleri Derneği, antrenor seciminde sesini daha yuksekten kamuoyuna duyurabilmeli. Bu gune kadar turnuvalar duzenlemekteki hassasiyeti milli takıma antrenor seciminde de gostermesi gerekiyor. Başkan Mehmet Baturalp, Aydın Ors gibi cok değerli ve ulkemiz basketboluna en ust duzeyde hizmet etmiş isimlerin alacağı kararlar federasyonun onunu acacağı gibi birlik beraberlik konusunda şu anda paramparca gozuken ilişkiler dengeli bir duruma gelebilir. TUBAD bir once toplanıp hem milli takım antrenoru konusunda hem de antrenor eğitiminde daha etkin bir konuma gelme isteklerini kamuoyu onunde TBF’ye bildirmelerini basketbolumuzun geleceği acısından cok onemli olduğunu duşunuyorum. Basketdergisi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Milli takım icin TUBAD goreve