Beşiktaş, Galatasaray’ın Real Madrid’e 6-1 yenildiği mac sonrası siyah-beyazlı futbol takımının Liverpool karşısında aldığı 8-0′lık skora gondermede bulunan genc oyuncu Kutay Akpulat ile yollarını ayırdığını acıkladı. Bu olayın ardından genc oyuncu carpıcı acıklamalar yaptı. Kutay Akpulat’ın acıklaması şoyle: “BJK’ya ve tum teknik idari kadroya basketbol şubesine… Benim icin vermiş olduğunuz emekler icin teşekkur eder hatalarım olduysa affedilmesini dilerim hakkınızı helal edin. Yaklaşık bir bucuk yıldır BJK Basketbol Kulubu’ne hizmet etmekteyim kendi harclıklarımla antrenmanları hic aksatmadan Anadolu yakasından Akatlar ve Seba tesislerine toplu taşıma araclarıyla ulaştım. Antrenmanları hic aksatmadım. Antrenmanlar ve maclar nedeniyle okulumdan devamsızlık nedeniyle atılma noktasına kadar geldim, maclarda ve antrenmanlarda defalarca sakatlık gecirdim, tedavilerim ailem tarafından karşılandı. Turkiye Şampiyonası suresince 1 hafta boyunca tum takım arkadaşlarımla beraber ailemizden, okulumuzdan ve arkadaşlarımızdan ayrı kalamyı goze aldık. Beşiktaş’ımızı tarihinde ilk defa Turkiye 2. yapma başarısı gosterdik. Sabah 6′da yatağımızdan kalkıp yaklaşık 60 km yol gidip, gelip akşam aynı şekilde anrenman yaptık. gece 23 saatlerinde evimize donduk. VEEE bunlar icin bir kuruş ucret almadık, talep bile etmedik ayrıca kulubumuze destek olsun diye tum arkadaşlarımızla FEDA tişortleri satın aldık. Eğer varsa bir hakkım sizlere sayın yoneticiler. Benim icin ‘ekmek yediği kaba tukuren’ yorumları yapılırken arkamda durup neden bu cocuklar herhangi bir odeme almadı diye arkamızda durmadınız, ‘ekmek yemediler bizden’ diyemediniz. Bu kadar mı cesaretiniz yok. Ben GALATASARAYLI’yım ve hep boyle olmaya devam edeceğim. Ama ben BJK icin ter dokerken emeğimi ve harclıklarımı size harcarken 110 yıllık tarihinizde ben ve arkadaşlarım kulubunuze Turkiye ikinciliğini getirirken BJK TV’nizde ve beni hain ilan ettiniz, tum sitelerinizde ben ve arkadaşlarımdan ovuncle bahsederken 16 yaşında bir gencin tweet attı diye ve sadece bir gorseli arkadaşlarına yolladı diye hain ilan edlirken nerdeydiniz. Biz gencler sizlerin engin tecrubesiyle bu tur hatalarımızı bize anlatarak yanlış ve doğrularımızı gostererek bizi ileriye hazırlamalıydınız. Taraftarın ve kendini bilmez insanların onune atarak yem yapmamalıydınız. Ayrıca hakkımda yazı yazan insanları Allah’a havale ediyor ve vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum. Alnımın teriyle geldiğim BJK’dan alnımın akıyla ayrıldığıma inanıyorum” Basketdergisi