2012-2013 yıllarında Fenerbahce Ulker genc takımında oynayan Ozan Anton Odabaşı, Zeljko Obradovic goreve gelmesiyle Turkiye’den ayrılmıştı. Obradovic’in kadroya almadığı Anton Finlandiya’ya donerek birinci ligde Tapiolan Honka takımı ile anlaştı. 2,06 boyunda olan 1995 doğumlu Anton Ozan Odabaşı, once Finlandiya U-20 takımana Secildi. Cok başarılı bir sezon geciren Turk asıllı basketci 2014 FIBA Dunya Kupası Finlandiya A-Milli basketbol takımı hazırlık kampına davet edildi. A-MİLLİ BASKETBOL TAKIMINDA OYNAMAYI COK İSTERDİM Turkiye’de ve A-Milli takımında oynamayı cok istediğini belirten Anton,”ben tekrar Turkiye’ye donersem yine İstanbul takımlarında oynamak isterim,”dedi Annesi Finlandiyalı, babası Turk olan Odabaşı, ne talihsizliktir ki ben oynamayı en cok istediğim Milli takıma rakip oldum. Artık Finlandiya milli takımı icin ter dokeceğim. Turkiye’de kalmayı cok istememe rağmen ayrılmak zorunda kaldım. Kimseye kırgın değilim. Babamın en cok istediği Turkiye A-Milli takımında oynayamadım ama, Annemin istediği Finlandiya A-Milli takımda oynayacağım bu bende biraz burukluk yaratsada yapacak bir şey yok”diye konuştu YENİ MESUT OZİL’LERİ YARATACAKLAR Baba Adnan Odabaşı ise Anton’un Turkiye’de kalmasını cok isterdim diyerek şu acıklamada bulundu; ” Fenerbahce Ulker genc takımında oynayan Ozan Anton Odabaşı, Zeljko Obradovic goreve gelince genc takımdan A takım secmelerine cağırıldı. Obradovic, beğendim demesine rağmen A takıma alsam da yedek kalacak bu nedenle gitsin dedi. Anton’da eski takımına dondu ve cok başarılı bir sezon gecirdi. Once U-20 ardından A-Milli takıma cağırıldı. Aslında cok mutlu olduk ama, benim en cok istediğim Turkiye A-Milli takımımıza cağırılmasıydı. Hicbir kimsenin ilgilenmemesine cok uzuldum. Simdiye kadar Turkiye milli takımından hic bir teklif gelmedi, ne yazık ki yeni Mesut Ozil’leri yaratacaklar.” dedi Ote yandan 30 Ağustos-14 Eylul tarihlerindeki Dunya Kupası grup maclarında Finlandiya, ABD, Turkiye, Yeni Zelanda, Ukrayna, Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek. Basketdergisi