Vatan gazetesi Reha Muhtar, Galatasaray Liv Hospital’in final serisi son macına cıkmama kararıyla bugunku yazısında ilgili ilginc bir iddia ortaya attı. Muhtar, sarı – Kırmızılı takımın, maca cıkmama kararının cumartesi gunu belli olduğunu one surdu. Reha Muhtar yazısında gelişmelerle ilgili “Cumartesi gunu, guvendiğim kaynaklarım hemen yetiştiriyorlar bana haberi: ”Galatasaray; kendi sahasındaki macı alır, ezeli rakibi Fenerbahce’yle skoru 3-3’e eşitlerse, ‘can guvenliği olmadığı gerekcesiyle Ulker Arena’daki finalin son macına cıkmayacak…” Durumu butun cıplaklığı ve derinliğiyle ortaya cıkartacak soruları, onune gecemediğim bir refleksle muhatabıma soruyorum… Verdiği cevaplar; Galatasaray’ın kararının ciddi olduğunu gosteriyor bana” ifadelerini kullandı. Reha Muhtar’ın yazısının devamı şoyle: En onemlisi yılların tecrubesinden suzulmuş sezgilerim… Şoyle duşunuyorum icimden; - “Basketbol; basketbol olmaktan cıkmış… Savaş halini almış… Galatasaray’ın “savaş” yapılan yerde deplasmanda macı almasına imkan yok… İki takımın rakip salonlarda karşılıklı can guvenlikleri kalmamış… Her an saldırıya uğramayı bekleyen coach’lar oyuncularını nasıl motive edecekler?.. Oyuncular nasıl rahat basketbol oynayacaklar?.. Bu maca Galatasaray cıkmıyorum dese; ‘Kimse niye cıkmıyorsun?..’ demez… Can guvenliğim yok diyecek… Ustelik kamouyunun onemli bir kesiminde haklı olacak… Zaten biliyorlar ki, rakip sahadaki savaşı kazansalar bile oradan rahat cıkamazlar… Aynı şey Fenerbahce icin de gecerli… Onlar da son macı, normal seyirciyle Abdi İpekci’de oynasalar aynı şey onların da başına gelecek… Sonucta Galatasaray’ın coach’u Fenerli yoneticinin kendisine acıkca “kufurlu tacizde” bulunduğunu soyluyor… Tacizde bulunduğu soylenen yoneticinin durumu da ondan farklı değil… O da onceki macta, rakip takım taraftarından salonun ortasında yumruk yedi…” *** Boyle duşunuyorum… Bilgilerimi birleştiriyorum… Cumartesi akşam “haberi yazmaya karar veriyorum…” Galatasaray Pazartesi gunu evinde kadın ve cocuklara mac oynayacak… Pazartesi benim yazım yok… Salı yazısına bıraksam, bu sefer Galatasaray macı alamamış, Fenerbahce galip gelmiş ve zaten 7. macı oynamaya gerek kalmamış olabilir… Gazetecilik deyimiyle haber “elimde patlamış olur…” *** Kendimi biliyorum… Elimi tutamayacağım ve yazacağım haberi… Başıma ne bela gelirse gelsin yazacağım… Benim genlerim “haberci…” Haber gordum mu heyecanlanıyorum ben… Haberin sonuclarına bakarak elimi tutamıyorum… Son yıllarda “herkes millete kendisinin gazetecilik yaptığını zannettirerek guya gazetecilik yapıyormuş gibi, karşı tarafı suclama yarışına giriyor… Ben girmiyorum… Namusumla acıklıyorum ki; “Turkiye’de gazetecilik yapamayacağım… Kendimi ve ustelik daha beteri okuyucumu aldatmanın bir alemi yok… ‘Gazeteciliği bıraktım’ derim, en azından namusumla gazetecilik yapmadığımı anlatmış olurum… Kimseyi aldatmam… Benim yazımı okuyan bir ‘yazarı’ okumuş olur; bir gazeteciyi değil…” *** Boyle diyorum ama haber Galatasaray-Fenerbahce basketbol macı finali olarak da gelse, heyecandan yerimde duramıyorum… Elim başka bir yazıya gitmiyor… Yalanlanmam cok buyuk olasılık… Son anda bir orta yol formulu bulunup, “bu kararı hic acıklamama” ihtimali mevcut… Spor dunyasında kararlar ‘devlet kararı’ değil… Son anda şartlar değişir ve karar rafa kalkar; bunun da farkındayım… Ama ne yazık ki; ben hayatımda, butun şanımı, şohretimi, paramı, derin merkezlerin operasyonlyarından değil, salt haberden habercilikten kazandım… Benim kimyam, fiziğim, geometrim, trigonometrim, genetiğim bu… 35 yıl once “Fransa’ya ithalat durduruldu” haberimden dolayı 12 Eylul darbecileri Milliyet’i nasıl toplattılarsa, yine başıma bela gelebilir farkındayım… STAR televizyonunda “F-16 ucakları alımında 2 milyar dolar ruşveti kim yedi” haberini yaparken nasıl kapının onune konduğumda, hic “pişman olmadımsa” yine pişman olmayacağım… Yazacağım ben bu haberi… 35 yıllık ismimi cizdirme pahasına yazacağım o haberi… Cunku ben hayatta her şeyimi “hicbir onyargı olmadan yaptığım deli habercilikle kazandım…” Haber beni yanıltsa da haber beni satmaz… Haber beni eleştiriye uğratsa da velinimetim olma ozelliğini yitirmez… Jubilemi yapsam da, jubile maclarım bitmez… Gun gelir ben biterim… O bitmez… Hic hic hic bitmez… Basketdergisi