Bu hafta 23 Nisan sebebiyle pazartesi yazımı Şampiyon Ortaokul takımına verdim. Bugun “kalemin “ başında “PERİ MASALI” nı yazanlar var. Bana kendi elleri ile yazdıkları mektupları sizlerle paylaşacağım. 22 Nisan Cuma gunu Duzce’nin Fevzi Cakmak mahallesinden Kızlarda Turkiye Ortaokullar Şampiyonu olan Fatih Ortaokulu ‘nu ziyarete gittik. Şampiyon oğrencilerinin anneleri ve okul yoneticileri bize son zamanlarda yediğimiz en guzel kahvaltıyı kendi elleriyle hazırlamışlardı. Sonsuz teşekkurler. Bu hafta yapılacak TEOG sınavında bu ekibe başarılar diliyorum. * Bu başarı nasıl filizlendi? 2006 yılında okulun beden eğitim oğretmeni Hakan Ateş basketbol uzerinde yoğunlaşmaya karar verdikten sonra okulun muduru İsmail Tetik onemli destek vermiş. Oyuncuların basketbol ayakkabıları Okul aile Birliği ve oğretmenlerin yarattığı imkanlarla alınmış. Duzce’deki spor salonunda haftada iki gun 20.00-22.00 saatleri arasında antrenman yapabilmişler. Gece oğrencileri evlerine oğretmen Hakan Ateş kendi arabası ile bırakıyormuş. Ders durumuna gelince; Okulun birincisi ve ikincisi bu takımdan... * Konya’da oynanan Turkiye Ortaokullar arası Şampiyonada kimleri yendiler? C grubunda Fenerbahce spor Kulubu'nun alt yapı oyuncularından kurulu Fenerbahce Koleji’ni 64-48, Oz Van Bahceşehir Ortookulunu 58-55 Ozel Arı Kolej (Cankaya Kulubu alt yapı oyuncularından kurulu) takımını 60-59 yenerek yarı finale yukseldiler. Yarı finalde Aliya Pozcu Ortaokulunu (Mersin BŞB alt yapı oyuncularından kurulu) 60-53 yendi Ozel Arı Koleji takımını 71-56 yenerek Turkiye Şampiyonu oldu. * Şampiyonadaki en heyecanlı an neydi? Takımın 6. oyuncusu 8 numaralı forması ile Elanur Aldaş, turnuvada MVP secilen Saliha 5 faul aldığında oyuna girmiş. Uzatmaya giden Arı Koleji macında eline sadece bir kez top değen Elanur, skor 59-59 iken kendisine yapılan faul sonrası, bitime 5 saniye kala macı kazandıran atışta isabet bularak, takımını eleme grubunda ilk sıraya taşıyan sayıya imza atması. * Turkiye Şampiyonluğu ne getirdi? Şampiyon takımdan 4 oğrenciye “ Kultur Koleji” burs veriyor. EVET, ŞİMDİ KOŞEMİ 23 NİSAN COCUKLARINA BIRAKIYORUM Saliha Mandıracı'dan; “Ben de herkes bu yola cıkarken basketbolu sadece spor goruyordum. Ancak basketbolun icine girdikce basketbolun benim icin hayatın yansıması olduğunu fark ettim. Arkadaşlarım ve antrenorlerim bana bir turnikeden daha fazlasını oğretti. Paylaştım, kustum, barıştım, koştum, duştum ve tam pes edecekken bana mutlaka uzanan elleri gordum. Basketbol oğrenmem bana sadece mac değil cok guzel insanlar ve hayatımı kazandırdı.. “ Şevval Ozkaya'dan; “Basketbola bahcede arkadaşlarım oynarken dikkatimi cekmesi ile başladım. Takıma girdiğimde kendimi kocaman bir ailede buldum. Burada ki kardeşlik bağları o kadar gucluydu ki kısa surede ben de onların icine girdim. Siz de benim gibi hissetmek istiyorsanız basketbola devam edin. “ Rana Ucar’dan; “ Basketbolu benim icin bir oyundan daha fazlası olduğu, aynı zamanda bir arkadaşlık haline geldiği icin tercih ettim. Hem spor, hem de eğitim başarısı acısından benim her zaman yardımcım ve takım arkadaşlarımla beraber yol gosterici bir hal aldı hayatımda. Ben kucuk yaşlardan itibaren bu işin icerisinde olduğum icin şu an herhangi bir spor dalıyla uğraşmayanlara basketbol oynamayı ve maratona katılmayı tavsiye ederim. Cunku bana gore basketbol duşmeyi değil, kalkmayı oğreten bir spor hatta bir spordan daha fazlası…” Elanur Aldaş'tan; “Basketbola kucukluğumden beri cok heves ediyordum. Okulda da karşıma boyle bir fırsat cıkınca değerlendirmek istedim. Ayrıca basketbol benim icin bir spor değil, aynı zamanda ikinci yuvam. Arkadaşlarımla bol zaman gecirebildiğim ve aynı zamanda da basketbolu oynayabildiğim bir yer haline geldi. Basketbola başlayacaklara, basketbolu sadece spor yapmak icin değil, eğlenmek mutlu zaman gecirebilmek icin tavsiye ederim." İrem Yıldızeli’nden; “ Basketbol benim icin spordan daha fazlası. Ben sadece antrenmanlara gidip nasıl basketbol oynayacağımı oğrenmedim. Ben aile olmayı da oğrendim. Bir anda ikinci bir ailem oluverdi. Bana kattıkları bununla da kalmadı. Fiziksel ve zihinsel olarak kendimi geliştirdim. Bir cok şehir gezip gordum ve bunları bu aile icerisinde yapmak cok zevkli oldu. Tek spor yapıp hayatının her anlamında bir adım one gecmek isteyenler basketbola hemen başlasın. “ İremnur Ozdamar’dan; “ Basketbol benim icin sadece bir spor değil. İcinde kardeş olmayı oğrendiğim bir hayattır. En mutlu anlarım en uzuntulu anlarımda hep takımım vardı. Hayatın doğrularını, yanlışlarını onlarla gordum. Onlarla yaşadım. Eğer benim gibi mukemmel kişilerle tanışıp kocaman aileye sahip olmak isteyen varsa kesinlikle basketbol oynamayı tavsiye ederim.” Cağla Saydam’dan; “ Basketbol benim oz guvenimi arttırıyor. Ben basketbol oynarken zevk alıyorum ve arkadaşlarımız arasındaki bağ daha da kuvvetleniyor. Biz basketbol sayesinde bir vucut gibi olduk. Birimize zarar gelince, hepimiz o zarardan etkileniyoruz. Bu yuzden basketbol oynamayı isteyenler, hep hedeflerinin peşinden koşsun.Basketbol oynamak isteyenlere başarılar diliyorum.” Tuğce Karadağ’dan; Ben basketbol oynuyorum. Giydiğim o formanın hakkını vererek oynuyorum. 8 kişinin ictiği sudan icebiliyorum. Benchten bağırarak takımın enerji deposunu yukseltebiliyorum. Basketbol oynayacaklara, kendilerine guvenip ve bundan sonra daha cok calışmalarını tavsiye ederim. Calışarak buyuk bir iş becerebileceklerine inanıyorum. Şunu bilin ki basketbolun boyla bir alakası yoktur. Koc Hakan Ateş’ten; “Salonu olmayan, topu, suyu, malzemesi bir turlu tamamlanmayan takım icin tek kolay olan; parkeye cıkıp resmi mac oynamaktı sanırım. Oyuncularımızı başarıya alıştırmak, akademik kariyer ve sporsal gelişim fırsatları sunmak, bundan sonraki planlarımız olacak. Yerelde elde ettiğimiz ruzgarı, ulusal fırtınaya donuşturmeyi kişisel olarak hedefliyorum.” * “PERİ MASALI”nın gercek başarı hikayesine donuşmesi icin neler yapabiliriz ? * Fatih Ortaokul kız takımının bu başarı oykusunun bir filmin veya belgeselin konusu olması şart. Benzer koşullardaki okullara ve Anadolu kuluplerine “BİZ DE YAPABİLİRİZ “ inancını, motivasyonunu aşılamakta cok yardımcı olacaktır. * Şampiyon okulun bahcesine fiziksel şartlara uygun bir salon yapılması, * Hakan Ateş hocanın kariyer planına TUBAD'ın uzun sureli destek vermesi, * Bu 8 oyuncuya onumuzdeki yaz tatili sırasında Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi takımların alt yapılarında kamp yapma şansı verilmeli, * TBF A Kadın Milli Takımımızın Olimpiyat Elemelerine bu şampiyon takımı misafir edebilir, Siz okuyucuların ilave edecekleri projeleri heyecanla bekliyorum.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- 8 Mektupta 23 Nisan (Murat OZYER)