Kocaeli Buyukşehir Belediyesi Genclik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları unutturmamak amacıyla duzenlediği ''Kardeş Pası Basketbol Turnuvası''nda 400 sporcu ter doktu. Ataturk ile Seka 50. Yıl spor salonlarında gercekleştirilen organizasyonda, ortaokul ve liselerden 80 kız ve erkek takımı mucadele etti. 3x3 Basketbol (Streetball) turnuvası duzenlenen etkinlikte akrobasi gosterileri de sunuldu. Turkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Koordinatoru Omer Onan, etkinlikte yaptığı konuşmada, federasyon olarak sosyal sorumluluk projeleriyle basketbolun tum illere yayılmasına onem verdiklerini belirterek, Kocaeli Buyukşehir Belediyesince duzenlenen turnuvanın cok anlamlı olduğunu ifade etti. ''Ulkemizin kardeşliğe, birliğe ihtiyac duyduğu gunlerde boyle bir organizasyon yaptığı icin Kocaeli Buyukşehir Belediyesine cok teşekkur ediyorum.'' diyen Onan, şunları kaydetti: ''Kocaeli'de basketbolu gercekten seven gencleri goruyoruz. İnşallah super ligde mucadele edecek bir erkek basketbol takımını Kocaeli'nin cıkaracağını umuyorum. Belediye başkanlarımızın bu konuda yardımcı olacağına inanıyorum.'' Konuşmaların ardından, turnuvada kategorilerinde dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi. basket dergisi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Kocaeli'nde anlamlı organizasyon: Kardeş Pası Basketbol Turnuvası