Dunya basketbolunun en buyuk organizasyonlarından biri olan Amerikan Kolej Sporları Kurumu NCAA’in ‘’Showcase’’ adı verilen basketbol secmeleri 29-30 Temmuz’da Ankara’da yapıldı. ODTU Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri Ankara Guneş Prof. Dr. Ruştu Yuce Spor Salonu’nda gercekleştirilen Ankara Showcase 2017’de genc basketbolcular ABD’de burs kazanmak icin yeteneklerini sergiledi. Ayrıca daha once Turkiye’de Super Lig seviyesinde de oynamış olan milli basketbolcu Nezih Ozbakır ozel bir ziyarette bulunarak genc basketbolcular ile sohbet etti. 2015’ten bu yana İstanbul ve İzmir’de NCAA onayıyla dort kez duzenlediği showcase’ler ile genc basketbolcular NCAA heyecanını yaşarken organizasyonunda secmelere katılan sporcular iki gun boyunca takımlara ayrılarak en az iki, en fazla dort macta oynayarak yeteneklerini sergiledi. Macların ABD’den de izlenebilmesi icin video kayıtları alındı. NCAA ONAYLI SECMELER YILDA İKİ KEZ DUZENLENİYOR Amerikan Kolej Sporları Kurumu NCAA’in onayıyla Turkiye’de yapılan secmelerin tek onaylı kurumu UBA International’ın CEO’su Adin Adinovic yaptığı acıklamada; ‘’NCAA Kuralları gereği universite takımlarının ABD dışında oyuncu tarama suresi her yıl Nisan ve Temmuz ayında toplamda iki kez olmak uzere sınırlı bir zaman diliminde. Bu nedenle bu dar surede onemli sayıda bir katılımın olması gerekiyor ki aileler ve genclerin ilgisi oldukca fazlaydı. Bugune kadar Turkiye dışında da Avrupa’da farklı ulkelerde de oyuncu taramalarını NCAA onayı ile gercekleştirdik ve organizasyonlarımıza da devam edeceğiz. Turkiye’de artık surekli hale geldi denilebilir. 5.kez duzenlendiğimiz secmelere ust duzey bir cok basketbolcu gencimiz katıldı ve gercekten seviye cok yuksekti. Organizasyon sonunda ailelerden aldığımız bir cok teşekkur mesajı ile ne kadar iyi bir iş yaptığımızı bir kez daha gorduk. Bir kez daha katılan herkese teşekkur ediyoruz umarız Amerika’daki lise veya universitelerden basketbol bursu kazandırma konusunda onemli bir adım olan bu secmelerde onlara yardımcı olabilmişizdir. Bu secmeler sportif kariyerlerinin yanı sıra eğitim hayatları icin de cok onemli bir basamak’’ diye konuştu. Ankara Showcase 2017’de de bir de smac yarışması duzenlendi. Yarışmayı şampiyon olarak noktalayan Ensar Demirdalıc’a odulunu UBA International CEO’su Adin Adinovic takdim etti. basketdergisi