Japonya'da duzenlenen 15. Dunya Basketbol Şampiyonası'nda yarın Slovenya ile ilk 8 takım arasına girmek icin karşılaşacak (A) Milli Basketbol Takımı'nda, inanc en ust seviyeye cıktı. Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Dunya Basketbol Şampiyonası'nda kendileri icin olum kalım macına cıkacaklarını soyledi. Demirel, Ersan'ın sakatlığının kendileri icin buyuk bir kayıp olduğunu belirterek, "Slovenya ile daha once yaptığımız 2 macı da kazanmıştık. Ancak şampiyonanın havası başkadır. Bu macta elimizden gelenin en iyisini yaparak ilk 8 takım arasına girmek istiyoruz. Tur basketbolseverlerinin yuzunu guldurecek en iyi dereceyi elde etmek icin savaşacağız. Takım olarak bu mactan galip ayrılacağımıza guvenimiz tam" diye konuştu. Menajer Harun Erdenay ise yarın hucum kapasitesi yuksek bir takımla karşılaşacaklarını ifade ederek, "Tum sakatlıklara rağmen sahadan galip ayrılan takım biz olacağız" dedi. Bu mactan galibiyetle ayrılacak gucte ve istekte olduklarının altını cizen Erdenay, "Oncelikli hedefimiz Slovenya macını kazanmak. Tum konsantremizi bu maca vermiş durumdayız. Eğer bu macı kazanarak ceyrek finale kalırsak buyuk ihtimalle rakibimiz Arjantin olacak. Bana gore Arjantin şampiyonanın en iyi takımı. Cok zorlu bir yarı final macı olacak. Ama gundemimde şu anda Slovenya macından galip ayrılmak var" diyerek sozlerini tamamladı. Serkan Erdoğan da sakatlığına rağmen buyuk fedakarlık yaparak oynadığını, ancak bu takımın bir uyesi olmaktan da buyuk gurur duyduğunu soyledi. Erdoğan, kendisini riske ederek bu şampiyonaya geldiğini vurgulayarak, şunları soyledi: "Ama grup maclarında elde ettiğimiz başarı bana ne kadar doğru bir karar verdiğimi gosterdi. Boyle bir takımın uyesi olmaktan buyuk gurur duyuyorum. Slovenya'ya karşı daha once elde ettiğimiz galibiyetler bir olcu olamaz. Ama artık biz de savaşcı ruhumuzla cekinilen bir takım haline geldik. Her ne şartta olursa olsun bu macı kazanmak istiyoruz. İlk 8 takım arasına kalırsak uzerimizdeki stresi de atmış olacağız. İlk 8 takım arasına kaldıktan sonra da Arjantin veya ABD fark etmez. Buraya kadar yureğimizle oynayarak geldik. Ceyrek finale kalırsak yine elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtırız." __________________