TEDxReset Konferansı’nda konuşan efsane basketbolcu Mehmet Okur, "NBA’deki ilk Turk başantrenor olarak Turkiye’yi temsil etmek istiyorum" dedi. Bu yıl “Yolacık / Hit the Road“ temasıyla duzenlenen TEDxReset Konferansı iz bırakan, ilham veren konuşmalara sahne oldu. 24 Mart’ta TİM Show Center’da yapılan TEDxReset, merakla beklenen konuşmacısı NBA şampiyonu Mehmet Okur’u, unlu modacı Arzu Kaprol’u, robotik ve yapay zeka alanlarında calışan Hatice Kose’yi ve her biri kendi alanının yıldızı olan diğer konuşmacılarını ağırladı. Ozel temaları ve carpıcı programıyla 8 yılda, 10 bini aşkın konferans dinleyicisine seslenen TEDxReset Konferansı 2018 yılında da katılımcıları buyulemeyi başardı. 9. yılında “Yolacık / Hit the Road“ temasıyla duzenlenen konferansta uzman ve başarılı isimler kariyer yolculularını ve carpıcı fikirlerini paylaştı. TEDxReset Konferansı’nın "İlk Adım" başlıklı sabah oturumunun yıldızı Turk basketbolunun en onemli isimlerinden Mehmet Okur oldu. Okur, hayatının derslerini, hicbir zaman pes etmeme felsefesini ve hedeflerin onemini katılımcılarla paylaştı. Spor kariyerinin ilk donemlerinde lisanslı futbolcu olduğunu soyleyen Mehmet Okur, aslında gec sayılabilecek bir yaş olan 13 yaşında basketbola başladığını belirterek şunları anlattı: Futboldan basketbola geciş “Uzun boylu bir cocuk olduğum icin babamın yonlendirmesiyle, biraz da gonulsuz olarak Oyak Renault’ta basketbola başladım. Kulubum Bursa’da, ailem ve arkadaşlarım ise Yalova’daydı. Bu duruma alışmakta cok gucluk cektim. Duygusal bir cocuktum. Doğup buyuduğum cevreden uzakta olduğum icin sık sık ağladığımı hatırlıyorum. Basketbolu sevdikce bakış acım değişmeye başladı. Oyak Renault’da başarılı maclar cıkarıyordum. Basketbola gec başlamanın acığını kapatmak icin gece gec saatlere kadar calışıyordum. Kısa surede buyuk takımların radarına girmeye başladım. 17 yaşında Tofaş’a transfer oldum. Cok iyi bir takımdı. 2 senede 5 kupa aldık. Sonra aniden kulup kapandı.” “Milli Takımı ve NBA’i hedefledim” Tofaş’ın ardından Anadolu Efes’e transfer olan Mehmet Okur, kendisine hedef olarak Milli Takımı ve NBA’i koyduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Kariyerimin ilk yıllarında NBA’i hedeflediğimi soylediğimde bazı arkadaşlarım guluyordu. Oysa ben ictenlikle bu hedefe ulaşacağıma inanıyordum. Anadolu Efes’le cok onemli başarılar kazanınca NBA takımları beni takip etmeye başladı. Buyuk heyecan yaşadığım draft secimi gununde Detroit Pistons tarafından secildim ve Turk bayrağını dalgalandırma gururunu yaşadım. Detroit’te beni sahiplendiler, kısa surede ilk 5 oynamaya başladım. Orada NBA şampiyonluğu yaşayan ilk Turk oldum. 2004'un sonunda Utah Jazz'dan iyi bir teklif geldi. Ben de ilk 5 oynayacağım bir takıma gitmek istiyordum. Utah Jazz’da 7 sene boyunca cok onemli başarılar kazandım. NBA ALL Star kadrosuna secildim, 3'luk rekoruna sahip oldum.” “Bir gun NBA’de baş antrenor olmak istiyorum” Mehmet Okur belindeki ve ayağında sakatlık yuzunden aktif spor hayatını bitirmek zorunda kalsa da kendisine hedefler koymaya devam ettiğini soyleyerek sozlerini şoyle tamamladı: “Ben hicbir zaman tatmin olmadım, daha fazlasını aradım ve istedim. Basketbolu bıraktıktan sonra NBA'de ilk Turk koc olma şerefini yaşadım. Kendimi geliştirmeye devam ediyorum. İnşallah bir gun NBA’de baş antrenor olarak Turkiye’yi temsil ederim.” Kaynak Gazeteler __________________