12 Cesur yurek galibiyete inanıyor
Basketbol0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- 12 Cesur yurek galibiyete inanıyor
-
16-10-2019, 01:40:47Kayıtlı ÜyeKerem Gonlum, "Cıkıp en iyi şekilde mucadele edeceğimize inanıyorum" dedi. A Milli Basketbol Takımı, Japonya'da devam eden Dunya Basketbol Şampiyonası'nda yarın karşılaşacağı son Olimpiyat Şampiyonu Arjantin'i yeneceğine inanıyor. Milli basketbolcu Fatih Solak, yaptığı acıklamada, dunyanın en iyi ilk 8 takımı arasına girmelerinin kendileri icin buyuk bir gurur olduğunu belirterek, "Dunyanın en iyi ilk 8 takımının arasına girdik. Bu bizim icin cok buyuk bir gurur. Bize onyargılı yaklaşanlar ve bu macları kazanamayacağımızı soyleyenler de oldu; ama biz bunların hicbirini duymadık ve işimize baktık. Aslanlar gibi yarıştık. Bazı macları kazanmak tabii ki zor oldu, fakat yureğimizi ortaya koyarak bircok zor işi başardık" dedi. Ceyrek finalde karşılaşacakları Arjantin'in gucunu bildiklerini ama Arjantin'i yenerek yarı finale kalmak istediklerini belirten Fatih Solak, "Arjantin cok iyi bir takım, tecrubeli oyuncuları var. Takım olarak kendimize belirli bir hedef koyduk. Bu hedef doğrultusunda calışmalarımız surecek. İlk hedef Arjantin macını kazanıp ondan sonraki rakibimizi beklemek olacak. Bazı arkadaşlarımızın onemli sakatlıkları var. Onların yerlerine oynayan diğer arkadaşlarımız da ellerinden geleni yapmaya calışıyorlar. Acıklarımızı kapatmaya calışıyoruz. İnşallah Salı gunu bu acıklarımızı kapatıp iyi bir performans sergileyerek Arjantin macını kazanırız" ifadelerini kullandı. Milli basketbolcu Kaya Peker de, Turk basketbol tarihindeki en buyuk başarıyı elde ettiklerini soyleyerek, "Bu bizim icin buyuk mutluluk. Şu anda onumuzde Arjantin macı var. Artık bu macta kaybedeceğimiz bir şey yok. Elimizden gelen butun mucadeleyi gostereceğiz. Her iki sonuc da olabilir. Her iki sonucta da onemli olan Turkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve buraya kadar gosterdiğimiz mucadeleyi sahaya en iyi şekilde yansıtmak. Başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi. Milli basketbolcu Cenk Akyol ise Olimpiyat Şampiyonu Arjantin karşısında en iyi şekilde mucadele edeceklerini belirterek, "Bizden kimse boyle bir derece almamızı beklemiyordu. Dunyanın en iyi ilk 8 takımı arasına kaldığımız icin gurur duyuyorum. Olimpiyat şampiyonu Arjantin karşısında en iyi şekilde mucadele edeceğiz. Sahaya yureğimizi koyacağız, tum gucumuzle mucadele edeceğiz. Şimdiden kimin kazanacağını soylemek cok zor" diye konuştu. Milli basketbolcu Kerem Gonlum de, Arjantin'i yeneceklerine inandığını belirterek, "Rakibin ne kadar guclu olup olmadığı bizim icin onemli değil. Cıkıp en iyi şekilde mucadele edeceğimize inanıyorum. Son 6 macımızdan 5'ini kazandık. Yendiğimiz rakiplerin hepsi FIBA'nın ust sıralarında yer alan takımlardı. Bu maclarda ust duzey bir mucadele sergiledik. Arjantin'den cekinmiyoruz. Arjantin karşısında da inancımızı sahaya yansıtırsak ve ust duzey mucadele edersek, Arjantin'i yeneceğimize inanıyorum" dedi. Milli basketbolcu Ender Aslan ise hicbir rakipten cekinmediklerini belirterek, "Oynadığımız maclarda sonuna kadar savaştık. Kimseden cekinmiyoruz. Buraya kadar geldik, bundan sonra bırakmak da istemiyoruz. Yureğimizi sahaya koyup, Turk halkının da dualarıyla Arjantin'i yeneceğiz" ifadelerini kullandı. Arjantin Milli Basketbol Takımı Antrenoru Sergio Hernandez de, yaptığı acıklamada, "Turkiye ile oynayacağımız mac hem Turkiye hem de bizim icin zor olacak. İki takım da cok guclu ve son derece başarılı oyunculara sahip. Her iki takımın oyuncuları da son derece olumlu sporcu kimliğine sahip oyuncular" dedi. Arjantin'in şampiyonanın favori takımı olduğunu belirten Hernandez, "Ben hemen hemen herkesin Arjantin'i desteklediğini duşunuyorum. Cunku Arjantin en son yapılan olimpiyat oyunlarında şampiyon olan guclu bir takım" dedi. Arjantin'in NBA takımlarından San Antonio Spurs'da oynayan yıldızı Ginobili ise hem Arjantin'in hem de Turkiye'nin cok başarılı takımlar olduğunu soyleyerek, kazanmak icin ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. __________________