İbrahim kendinden sonra gelecek oyuncunun Cenk Akyol olduğunu belirtti. 12 Dev Adam’ın kaptanı İbrahim Kutluay, Dunya Şampiyonası’ndaki başarılarının sırrını anlatırken, "Bu takımın en onemli ozelliği kimseden korkmaması. Rakip kim olursa olsun, isminden, cisminden korkmadan mucadele ediyoruz" dedi. Japonya’da harikalar yaratan Basketbol Milli Takımımız’ın kaptanı İbrahim Kutluay, kazandıkları zaferlerin perde arkasını anlattı. "Takım olarak buraya gelirken bu başarıyı yakalayacağımızı biliyor ve inanıyorduk" diye soze giren İbrahim, kendilerini başarıya ***uren sırrı şoyle dile getirdi: "Kamuoyu, grupları gorunce bizim burada pek bir şey yapamayacağımızı duşundu. Ama biz gruptan cıkmaya kararlıydık. Bu amac doğrultusunda kenetlendik. Bu kenetlenme ve takım ici arkadaşlık bizi başarıya ***urdu. Gruplaşma kalmadı Cok iyi bir kamp donemi gecirdik. Gectiğimiz yıla oranla daha uzun ve sert bir hazırlık donemi gecirmemize rağmen en ufak bir problem cıkmadı. Duşunun, kamplara geliyorsunuz, 1.5-2 ay birlikte yaşıyorsunuz, mutlaka sorun cıkması lazım. Ama en ufak bir sorun cıkmadı. Bu da genclerin saygılı, buyuklerin sevgi dolu olmasından kaynaklanıyor. Eskiden milli takımda kucuk kucuk gruplar vardı, şimdi takım halinde yaşıyoruz. Gectiğimiz yıllardan en buyuk farkımız burada, kendisini gostermek icin oynayan kimse yok. Herkes milli takımın bir yere gelmesi icin mucadele ediyor ve bu doğrultuda birleşiyor. Bu takımın en onemli ozelliği kimseden korkmaması. Rakip kim olursa olsun, isminden, cisminden korkmadan mucadele ediyoruz. Cunku hepimiz biliyoruz ki, korkaklar kahraman olamaz. Cenk’e ozel sempatim var Bu takımda Cenk’i kendime veliaht olarak goruyorum. Onda kendi gencliğimi goruyorum. Benim Fenerbahce’de basketbola başladığım yıllarda Cenk’in babası Cem Akyol Fenerbahce’de voleybol oynuyordu. Cenk’i ta o yıllardan, cocukluğundan beri tanıyorum. Sonra benim pozisyonumda oynamaya başlayınca, ona daha fazla sempati duydum. Bildiğim her şeyi ona oğretmeye calışıyorum. Kızım İrem bana cok uğurlu geldi. O doğduktan sonra Ulkerspor ile şampiyonluğa ulaştım, ardından, cok sevdiğim Fenerbahce’ye transfer oldum ve burada da cok başarılı gidiyoruz." __________________