Avrupa'da hangi takıma gideceği merakla beklenen ancak sonunda Cin'e transfer olan Malcolm Delaney, SDNA'ya konuştu. Yunan haber sitesinden Giannis Theofilis'e konuşan Delaney, "Taraftarlar Cin'e 6 ay icin gittiğimi anlayamıyor. Kariyerimi Cin'de tamamlamayacağım. Avrupa'ya geri donmem demedim. Eğer 6 ay sonra takımları beni almak isterse ne olacak? Şu anda bircok takımın taraftarı bana kotu sozler soyluyor. Mesela Fenerbahce taraftarı ile bir donem sorun olmuştu. 300-400 Fenerbahce taraftarını Twitter'dan bloklamıştım. Bu sezon Fenerbahce ile goruşurken taraftarla o donem yaşadığım sorun gundeme geldi. Taraftarlar, yaptığı hareketlerin daha sonra birinini kararında nasıl rol oynayacağını bilmeli" dedi. Delaney, "Yılda 10 ay basketbol oynanmamalı. JHazırlık donemi de bir ay suruyor ve sezon cok uzuyor. Euroleague cok iyi bir iş yaptı. Bence tek bir lig olmalı. Bir takımın iki farklı ligde oynaması gerekli değil. Sezon bitince de milli maclar başlıyor. ABD'li oyuncular ailelerinden neredeyse tum yıl ayrı kalıyor. Oynadığım beş yıl boyunca Avrupa'da oynamaktan bıktım. NBA'de oynamak icin Avrupa'dan gelen daha yuksek teklifleri geri cevirdim. Avrupa'da daha cok para kazanabilirim. NBA'e gitmeden once Cin'den 6 ay icin 2.5 milyon Dolar'lık teklif aldım. Ama NBA'e gittim. Her şey para değil. Rahat da olmak onemli. Avrupa sezonu cok uzun. Kesinlikle bununla ilgili bir şey yapmak gerekiyor. Hayatımı NBA uzerine de kurmadım. Eğer orada olmam gerekiyorsa olurum; yoksa olmam. Sadece basketbol oynamak istiyorum" ifadelerini kullandı. basketdergisi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Delaney'den Fenerbahce itirafı