Fenerbahce'nin İtalyan basketbolcusu Datome, onemli acıklamalar yaptı. Il Messagiero'ya acıklamalar yapan Datome'nin sozlerini Sporx derledi. İşte Datome'nin roportajından satır başları: ''Obradovic, olağanustu bir koc. Cok zorlu biridir. Sonunda o mutlaka haklıdır, ne olursa olsun. Ona karşı haklı olduğunuzu duşunuyorsanız, size bir video izletir ve yanıldığınızı gosterir. Gercek bir oğretmen.'' ''Fenerbahce'nin mali durumunu biliyorum ancak ben sakinim. Yonetim ve bana gorev verenlerle konuştum. Endişelenmiyorum, maaş odemelerim gayet iyi. Ayrıca Obradovic de bu konuda garanti verdi. Eğer bunun olmayacağını bilseydi ilk ayrılan o olurdu.'' "Fenerbahce neredeyse bir millet gibi. 80 milyon Turk'ten 30 milyon taraftarı var. Bir gun takımdan gitsek bile, destekcisi olacağız. Fenerbahce'de basketbol icin vahşi bir tutku var, bende orada bir idolum, beni tanıyorlar ve seviyorlar. NBA ile karşılaştırıldığında farklı bir basketbol tarzı var. Daha az atletik ve daha az goz alıcı. Ancak benim takımım Fenerbahce.'' Basketdergisi