TOVBE-İ SAYİK
(Tevbedeki tekrarlar yalnızca dua ve tevbe sonlarındaki TEVBE ETTİM ESTAĞFİRULLAH YA GAFFAR cumlesinde yapılacaktır)
Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahiym
Gunahları orten ve mağfiret eden, dilediğini gunah işlemekten alıkoyan Allah’ım!
Senin cezanı ve azabını hakedecek gunahlar işledim.
EL GAFUR!(kullarının gunahlarını bağışlayan) isminin hurmetine işlediğim gunahların affı ve tovbesi icin huzuruna pişmanlıkla tovbe ve secde etmeye geldim.
Allah’ım! Affedilmeme izin ver, eğer sen affetmezsen dunyam ve ahretim helak olur.
Bu yaşıma kadar geride bırakmış olduğum zaman, dunya ve ahretime faydası olmayan derin bir uyku ve gaflet icinde gecti.
Allah’ım bu ne kotu bir yol, bu ne kotu bir uyku.
Senin emirlerinden, sozunden, kitabından, dininden ve peygamberlerinden ve sana kul olmaktan yuz cevirip, dunyanın derdine, verdiklerine, eğlencesine duşup, hayaline ve goruntusune dalıp, ahretimi unuttuğum icin buyuk bir helak ve yıkım icerisindeyim.
Ben ki gunahkar bedeni cehennem ateşinde yanmayı hak etmiş olan, aciz ve gucsuz kulun senin isimlerine sığınır ve affedilmeyi beklerim.
Affetmeyi, mağfireti ve hidayetini dilediği kuluna veren ve onu nankorluğu ile cehenneme gitmekten kurtaran, gunahlarının affı ve tovbesi icin vakit veren Allah’ım!
Guzel isimlerine, tek ve bir olan, eşi benzeri olmayan, butun kainatta Esma-ul Husna’nın İsimleriyle kendini tanıttıran, varlığının yuce şanına sığınır ve senden başka kurtarıcım olmadığına şehadet ederim..
EŞHEDUENLAİLAHEİLLALAH
ve yine şehadet ederim ki Muhammed aleyhissalatu vessalam senin kulun ve Rasulundur..
VE EŞHEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDEHU VE RASULEHU..
Allah’ım sana tam bir hidayet ile razı olduğun bir kul olmayı bana, aileme ve tum Ummet-i Muhammed’e nasip eyle ve bizleri iman uzerine yaşat ve oylece huzuruna al.
YÂ RAHMAN! Dilimle, nefsimle, bedenimle ve azalarımla işlediğim butun gunahlarımın affı icin senin bağışlayıcılığına ve buyukluğune niyaz ederim.
.
Allah’ım kullarından gıybet ettiğim, iftirada bulunduğum, alay ettiğim, hor gorduğum, kınadığım, kucumsediğim insanlara dilimle yaptığım butun zulumlerden ve kotu sozlerden Y GAFFAR! (cok affeden) isminle tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar!
( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 100 tekrar)
Allah’ım soyumdan olmuş ve sağlara, arkadaşlarıma, komşularıma, tanıdığım ve tanımadığım insanlara yaptığım gıybet, iftira, kınama su-i zan, haset, kibir, koğuculuk ve beddualardan Y TEVVAB! (butun tevbeleri kabul eden) isminle tovbe ettim..tovbe ettim.. tovbe ettim.. Estağfirullah YÂ Gaffar! (tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 100 tekrar)
Allah’ım! Anneme ve babama, verdiğin hayata, kadere, yaşama ve olume, sağlığıma ve hastalığıma, hayırlara ve şerlere, afiyete, nimetlere, yediklerime ve ictiklerime, giydiklerime isyan ettim. Y AFUVY (kullarını cok cok affeden) isminle tovbe ettim..tovbe ettim.. tovbe ettim.. Estağfirullah YÂ Gaffar!( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 100 Tekrar)
Allah’ım! Bedenime ve yarattığın azalarıma şukursuz davrandım isyan ettim.. Gozlerimle, kulaklarımla, ellerimle, ayaklarımla, dilimle, midemle ve butun vucut azalarım ile gunah işledim gunahlarımdan tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim.. Estağfirullah YÂ Gaffar!(tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 100 tekrar)
GOZLERİMLE; Haram olana baktım, kınadım, hor gordum Y BASİR!(her şeyi butun incelikleriyle goren) isminle tovbe ettim..( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 tekrar)
KULAKLARIMLA; Gıybet ve dedikodu dinledim, kotu ve yasak olanı işittim Y SEMİ! (gizli acık her sesi işiten) isminle tovbe ettim.. (tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 tekrar)
ELLERİMLE; Hakkım olmayana el uzattım, insanlara zulum yaptım (vurdum ve dovdum) Y BATIN! (her şeyin ic yuzunden haberdar olan) isminle tovbe ettim.. (tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 Tekrar)
MİDEMLE ; Helal olmayan şeyleri yedim. (Faiz yedim ve yedirdim) Y ALİM! (her şeyi hakkıyla bilen) isminle tovbe ettim.. (tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 tekrar)
DİLİMLE; Yalan soyledim, kınadım, horladım, aşağıladım, alay ettim, Gıybet ve dedikodu yaptım, iftira attım, insanların kalplerini kırdım, anneme ve babama karşı geldim asi oldum, olmek istedim, yaşamaya ve var olmaya isyan ettim, lanet okudum. Y AZİM! (kendisine buyuk umitler beslenen) isminle tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim.. Estağfirullah YÂ Gaffar!( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 100 Tekrar)
KALP ve RUHUMLA BESLEDİĞİM; Kibir, adavet, ofke, kin, nefret, ucûb, hırs, ac gozluluk, kendimi beğenme ve başkalarından ustun gorme, haset, iki yuzluluk, isyan, buyukluk, fesatcılık, fitnecilik, riyakarlık, hıyanet, sevgisizlik, merhametsizlik, cimrilik, kıskanclık gunahlarımdan Y KUDDUS! (butun mahlukatı maddi manevi kirden arındıran) isminle tovbe ettim.. tovbe ettim..tovbe ettim.. Estağfirullah YÂ Gaffar! (tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 100 tekrar)
BEDENİMLE ve AZALARIMLA; İşlediğim zina gunahlarımdan Y TEVVAB! (butun tevbeleri kabul eden) isminle tovbe ettim..tovbe ettim..tovbe ettim.. Estağfirullah YÂ Gaffar! (tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 100 Tekrar)
Beni yoktan var eden YA MUBDİ! (varlıkları orneksiz ve yoktan yaratan) Beni bu dunyada yalnız bırakmadın. Benim dunyaya gelmeme vesile olan annem ve babam icin sana sonsuz kere şukrediyorum. Tovbeleri kabul edip gunahları bağışlayan Allah’ım! Anneme ve babama okuduğum butun beddualarımdan, lanetlemelerimden, kotu sozlerimden ve onlara asi olmaktan Y HAYY! İsminle tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim.. Estağfirullah YÂ Gaffar! Allah’ım ben onlardan razıyım sende onlardan razı ol..
Anneme ve babama okuduğum dil lanetinden bana ve aileme musallat olan şeytanlardan beni arındır YA KAHHAR! (her şeye galip gelen ve butun duşmanlarını kahreden) Affı cok gunahları mağfiret eden YA HALİM! (yarattıklarına son derece yumuşak muamele eden) bu gunahlarımdan beni helak etme senden affını dileniyorum.
Gunahlarımızın affı icin biz kullarına yol goster senin affına, rızana, kudretine, şefkatine ve merhametine muhtacız..
Anneme, babama, kardeşlerime, soyumdan olmuşlere ve sağlara, komşularıma, arkadaşlarıma, Musluman din kardeşlerime dilimle okuduğum butun lanetlemelerimden, sitemlerimden, kufur ve kotu sozlerimden tovbe ettim.. tovbe ettim..tovbe ettim.. Estağfirullah YÂ Gaffar! Bu gunahı işleyen butun olmuş ve sağ akrabalarımın ve atalarımın adına da ben sana tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim Estağfirullah YÂ Gaffar!( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 100 Tekrar)
Allah’ım! Evlatlarıma okuduğum ve okuyacağım butun beddualarımdan ve lanetlemelerimden tovbe ediyor ve senin affına sığınıyorum. Evlatlarıma doğumlarından olumlerine kadar okuduğum ve okuyacağım butun beddualarımdan ve lanetlemelerimden tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim.. Estağfirullah YÂ Gaffar! (tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 100 Tekrar)
Allah’ım gecmişte ve gelecekte, dunya ve ahirette onlar uzerindeki butun (analık ve babalık) haklarımı onlara helal ettim.. helal ettim.. helal ettim.. şahid ol Ya Rabbi.. Estağfirullah Ya Gaffar!
Allah’ım dil ile lanetlemekten ve lanetlenmekten gelen şeytanlardan beni ve evlatlarımı arındır YA VEDUD! (itaatkar kullarını cok seven) Yarattığın zerreler adedince tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim.. Estağfirullah YÂ Gaffar! (tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 100 Tekrar)
Allah’ım dunya ve ahirette ben evlatlarımdan razıyım sende onlardan razı ol. Şahid ol Ya Rabbi..
Ben gaflet uykusu icinde gunahkar oldum ve boğuldum. “EL-AMAN, EL-AMAN! YÂ-RAHMÂN! YÂ HANNÂN! YÂ-MENNÂN! YÂ DEYYÂN!
Beni cirkin gunahlarımın arkadaşlıklarından kurtar! (Mesnevi-i Nuriye/Zuhre 142 Risale-i Nur) Doğrusunu sen bana oğret, bana ve Ummet-i Muhammed’e hidayet et.
Allah’ım dil lanetini benim, soyumdan olmuş ve sağların uzerinden kaldırman umidiyle affına ve YÂ HAKEM! (hukmeden hakkı yerine getiren) isminle yalvarıyorum.
YÂ HASİP (kullarının butun fiillerinin hesabını goren) beni kotu sozlere, bedduaya, lanet okumaya duşuren butun kotu davranışlarımı ve hallerimi dilimden, kalbimden, ruhumdan, evimden ve butun Ummet-i Muhammed’in uzerinden kaldırman icin YÂ MUCİB! İsminle tovbelerimin ve dualarımın cevaplarını senden niyaz ediyorum ve senden merhamet dileniyorum..
YÂ VELİY! (muminlerin dostu) dilimi kotu sozlerden kufurden ve sana şirk koşmaktan koru.
Allah’ım bana aileme ve butun mumin kardeşlerime dua etmeyi, tovbe etmeyi ve guzel konuşmayı oğret. Kotu sozleri, bedduayı ve dil belasını bizlerden defet. Bizlere hayır, kuran, sunnet ve iman uzerine konuşmayı oğret YÂ TEVVAB! YA SETTAR BİRAHMETİKE YA ERHAMERRAHİMİYN..
Ey Rabbim! Şeytan’ın vesveselerinden sana sığınıyorum.(Mu’minun Suresi-97)
Ey Hayy ve Kayyum olan!
Hayy ve Kayyum dan olan isimlerinin hurmetine, bu perişan kalbe bir hayat ver, bu muşevveş akla doğru yolu goster.(Âmin)-(Sozler/On Yedinci Soz/207)
Y RAB! Pişmanım, utanıyorum, sayısız gunahlarımdan ar ediyorum, zelilim. İstikrarsız yaşamaktan goz yaşı dokuyorum. Garibim, kimsesizim, yalnızım, zayıfım, gucsuzum, hastayım, acizim, (yaşlıyım) ihtiyarsızım “El amÂn” diyorum, af diliyorum, dergahından yardım istiyorum Ey Allah’ım! (Sozler/On Sekizinci Soz/213)
Ve Rabbim, (şeytanların) benim yanımda bulunmalarından da sana sığınırım. (MU'MİNÛN-98)
*Allah’ım bana verdiğin butun mal-mulk ve nimetlerin, şukrunu hakkıyla yerine getirmeyip, butun mulkun sahipliğini kendimde bilmekten tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim Estağfirullah YÂ Gaffar!( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 tekrar)
*Allah’ım yaptığım ibadetleri ve iyilikleri beğenmekten, ucûb yapmaktan, tam bir ihlas ile senin rızan icin değil, kendi nefsim icin yaparak başkalarına beğendirip riyaya duşmekten tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim Estağfirullah YÂ Gaffar!( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 tekrar)
*Allah’ım başkalarının mallarını, eşyalarını, giyisilerini hayatlarını kıskanmaktan ve kibir yapmaktan, verdiklerine kanaat etmeyip ac gozluluk yapmaktan tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim Estağfirullah YÂ Gaffar!( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 tekrar)
*Allah’ım mazluma ve gunahsıza, dilim ve ellerimle eziyet etmekten, haklarını yemekten, fakir doyurmamaktan senin mulkun olan malımla kimseye yardım etmemekten, zekatı terk etmekten ve comert olmayıp, cimri olmaktan tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim Estağfirullah YÂ Gaffar!( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 tekrar)
*Allah’ım kendimi başkalarından ustun ve yuksek gormekten tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim Estağfirullah YÂ Gaffar!( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 tekrar)
*Allah’ım insanların bilmediğim, gormediğim ve duymadığım sozleri ve fiilleri hakkında doğrudur veya yanlıştır deyip iftira ve suizan’a duşmekten ve insanları duşurmekten tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim Estağfirullah YÂ Gaffar!( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 tekrar)
*Allah’ım benim ve zurriyetimden kullarına yapmış olduğumuz kınama, horlama, kucumseme, aşağılama, gunahları ile yargılama, hata ve davranışlarımız icin sana tovbe ettim. Allah’ım gunahını aldığım insanlar adına da ben sana tovbe ettim. tovbe ettim.. tovbe ettim.. tovbe ettim Estağfirullah YÂ Gaffar!( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 tekrar)
Ey Allah'ım, nefsim (senin) irade tufanının denizlerinde yuzen bir gemidir, orada senden Sana sığınmaktan başka care yoktur. Ey Allah'ım bu nefis gemisinin akıp gitmesini ve limana yanaşmasını senin adın ile yap. Muhakkak Rabbim gunahları cok bağışlayıcıdır. Ahirette sadece muminlere rahmet edendir.
Ey Allah'ım, beni seninle meşgul et, senden uzaklaştıracak şeylerden uzaklaştır; ta ki bilmediğim şeyleri senden istemeyeyim. Ey Allah'ım beni (senden) başka şeylerden koru.
Ey Allah'ım, beni kederlerden arındır. Beni seckin kullarını koruduğun şeyle koru; ta ki (senden başka) bir şeyle huzur bulmayayım.
Ey Allah'ım, beni mağaradakinin ikincisi olarak andığınla beraber an.
Ey Allah'ım, beni yetenekleri ve basiretleriyle gelen nurları gorenlerden eyle. Uzerime Muhammed'in aleyhissalatuvessalam inayet ve sıddıklık sevgisi denizlerinden dok. Ben de onunla, şiddetli karanlıktan nurların kaynağına gireyim, beni (benliğimi alarak seninle) cem eyle (artık senden başkasını değil sadece seni duşuneyim).
Beni gizli sırrın ile acığa cıkan gercekler arasına koy, ruhumdan felekleri yonetim gizemlerini kaldır da bana eşyanın hakikatini goster. Her feleği yonettiğin sırrı gormeyi bana nasip eyle, harf ile isim arasında bulunan dengenin sırrını goster ki, bugun mulk kimindir, kahredici Allah'ın hakikatiyle kuşatılmadan kıyametten once bana hakikatleri kavramayı nasip eyle.
Ey Allah'ım, hicbir murada ve makama aldırmadan bu makama yukselene salÂt eyle, onun ailesine ve sahabesine de salat eyle.
Ey Allah'ım, ey hayatı ezeli ve ebedi olan, ey butun mevcudat kendisiyle kaim olan, ey celal ve ikram sahibi! Senden her saat, her lahza gokler ve yer ehlinin senin ilmin dahilinde olmuş ve olacak tum varlıkların her goz acıp kapamasında, bizim icin (butun guzellikleri) vermeni istiyorum.
Ey Allah'ım, efendimiz Muhammed'e (a.s.v.) onun ailesine, ashabına, peygamber kardeşlerine bin kere bin salÂt eyle, sonsuz bitmeyen ebedi butun salÂtları eyle, zatının yarattıklarına ustunluğu gibi salÂt edenlerin salÂtlarına ustun olan butun salÂtlar ile salÂt eyle Ey merhametlilerin en merhametlisi.
Allahın adıyla. KÂf h ayn sÂd korundum, kendime yeterli kılındım. “Allah onlara karşı seni koruyacaktır." (Bakara 137)
Allahın adıyla. HÂ mim ayn sin gÂf himaye edildim, (gunahtan sakınmaya) kuvvet ve (ibadet etmeye) kudret ancak pek yuce ve pek buyuk Allah'ın yardımıyladır.
Allah'ın adıyla. O hicbir şeye muhtac olmayandır, zenginleştirildim. "Gaybın anahtarları yalnızca O'nun katındadır. Onları ancak O bilir." Karada ve denizde olanı da bilir. Hicbir yaprak duşmez ki onu bilmesin.Yerin karanlıklarında da hicbir tane, hicbir yaş, hicbir kuru şey yoktur ki apacık bir kitapta (Allah'ın bilgisi dahilinde Levhi Mahfuz'da) olmasın." (En'am 59)
Her şeyi bilen Allah'ın adıyla oğretildim. “Allah bilir, siz bilemezsiniz.” (Nahl 74)
Kuvvetli Allah'ın adıyla guclendirildim. “Allah, inkar edenleri hicbir hayra ulaşmaksızın kin ve ofkeleriyle geri cevirdi. Allah, savaşta muminlere kÂfi geldi. Allah kuvvetlidir, mutlak guc sahibidir. ” (Ahzab 25)
Ey Allah'ım, ustumuze doşenmiş olan gok sergisini, bineğiyle delip gecen efendimiz Muhammed'e, onun ailesine ve sahabesine salÂt ve selam eyle. İşlerimde ve Muslumanların işlerinde lutfunu gonder, ey Âlemlerin Rabbi.
Ey yedi semÂların ve yuce arşın sahibi olan Rabbim! Beni Cinlerin, insanların ve tÂbi'lerinin, onlardan herhangi birinin bana taşkınlık etmesinin şerrinden beni muhafaza buyur. Senin muhafazan ne buyuktur! Senan yucedir, Senden başka da ilÂh yoktur.
En hayırlı koruyucu da Allah'tır. Ve O, merhamet edenlerin en merhametlisidir. (Yûsuf-64)
Ve onu, her inatcı ve Âsi Şeytandan koruduk.(SÂFFÂT-7) “Ve hıfzan min kulli şeytÂnın mÂrid”
Ve Biz, onu taşlanmış (kovulmuş) şeytan(lar)ın hepsinden muhafaza ettik. (HİCR-17) “Ve hafıznÂh min kulli şeytÂnin recîm”
Hicbir kimse yoktur ki onun bir gozetip koruyan memuru bulunmasın. (TÂRIK-4) “İn kullu nefsin lemm aleyh hÂfız”
Şeytanlardan da onun icin dalgıclık yapan ve daha başka işler icin calışanları emrine vermiştik ve onların hepsini zapteden Bizdik. (ENBİYÂ-82) “Ve mineş şeyÂtîni men yegûsûne lehu ve ya’melûne amelen dûne zÂlike, ve kunn lehum hÂfızîn.”
Halbuki İblisin onlar uzerinde, hicbir zorlayıcı gucu yoktu. Zaten İblise inananları baştan cıkarma izni vermişsek, ahiretin varlığına gercekten inananları, ona şuphe ile bakanlardan, kesin bir şekilde ayırt etmek icin vermişizdir. Cunku Rabbin, herşeyi gorup gozetendir. (SEBE-21) “Ve m kÂne lehu aleyhim min sultÂnin ill li na’leme men yû’minu bil Âhireti mimmen huve minh fî şekkin, ve rabbuke al kulli şeyin hafîz”
Ve onlar, O'ndan (Allah'tan) başka dostlar edindiler. Allah, onların uzerine Hafîz'dir (yaptıklarını hayat filmlerinde muhafaza eder). Ve sen, onlara vekil değilsin.( ŞÛRÂ-6) “Vellezînettehazû min dûnihî evliyÂllÂhu hafîzun aleyhim ve m ente aleyhim bi vekîl”
Allah’ım tovbeye yoneldim, bağışlayıcılığın ve merhametinin affına sığındım. Allah’ım bu aciz kulunun tovbelerini kabul eyle, doğru yolu bulanlardan ve huzuruna imanla gelenlerden eyle.
Gunahlarımın pişmanlığı ile beni huzurunda utandırma Allah’ım. Gunahkar olarak yuz cevirmekten ve gaflete duşmekten sana sığınırım.
Allah’ım beni bulunduğum bu fena halden kurtar ve bulunduğum bu yanlış halimi duzeltmem icin bana yol goster. Beni lanetlenmekten, kıyamette husrana duşmekten ve beni bu dunyevi işlerin karanlığından cıkar ve hidayete erenlerden eyle.
Allah’ım bana arınmanın ve temizlenmenin yollarını oğret beni kurtaracak olan yalnızca sensin.. YA SETTAR BİRAHMETİKE YA ERHAMERRAHİMİYN..
“Ey Rabbimiz, bize dunyada iyi hal ver ve ahrette merhamet ihsan et; ve bizi cehennem azabından koru” (BAKARA-201)
“Ey Rabbimiz! Bizi sana teslim olanlar kıl; neslimizden de sana teslim olan bir ummet yetiştir. Bize ibadet yerlerimizi goster. Tovbemizi kabul et; cunku sen tovbeleri ziyadesiyle kabul edensin ve cok merhametlisin.” (BAKARA-128)
“Rabbimiz, biz inandık, gunahlarımızı bağışla ve bizi cehennem azabından koru” (ÂLİ İMRÂN-16)
“Ey Rabbimiz! Gunahlarımızı ve işimizdeki aşırılıklarımızı bağışla, ayaklarımızı sağlam tut ve kÂfirler topluluğuna karşı bize yardım et!” (ÂLİ İMRÂN-147)
“Ey Rabbimiz! uzerimize sabır yağdır ve bizi musluman olarak oldur.” (A'RÂF-126)
“Ey Rabbim! Ben senden hakkında bilgim olmayan şeyi istemekten sana sığınırım. Eğer beni bağışlamaz ve esirgemezsen, ben ziyana uğrayanlardan olurum!” (HÛD-47)
“Rabbimiz, muhakkak ki Sen, bizim gizlediğimiz şeyi de gizlemediğimiz (alenî olan) şeyi de bilirsin. Yeryuzunde ve sema(lar)da hicbir şey, Allah'a gizli değildir”. (İBRÂHÎM-38)
“Rabbim! Beni, namazı hakkıyla ed eden bir kimse eyle; zurriyetimden de (boyle kimseler yarat)! Rabbimiz! DuÂmı kabûl buyur!” (İBRÂHÎM-40)
“Rabbimiz, hesap yapıldığı (gorulduğu) gun beni, annemi, babamı ve mu'minleri mağfiret et (gunahlarımızı affet)” (İBRÂHÎM-41)
“Rabbim! Gireceğim yere durustlukle girmemi sağla; cıkacağım yerden de durustlukle cıkmamı sağla. Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver.”( İSRÂ-80)
“Rabbimiz bize merhametini yağdır ve bu durumdan bize bir kurtuluş yolu goster” (KEHF-10)
“Ey Rabbim! Goğsume genişlik ver.”( TÂHÂ-25) KÂle rabbişrah lî sadrî.
“Rabbim, beni tek başıma bırakma ve Sen, varislerin en hayırlısısın.” (ENBİYÂ-89)
Ve Rabbim, (şeytanların) benim yanımda bulunmalarından da sana sığınırım. (MU'MİNÛN-98)
Ey Rabbimiz! İman ettik, bizi bağışla ve bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın. (Mu’minun Sûresi – 109)
“Rabbimiz cehennem azabını bizden uzaklaştır. Muhakkak ki onun azabı daimî helÂk edicidir.”(FURKÂN-65)
“Gercekten de o cehennem, ne kotu bir yer ve ne kotu bir duraktır.” (FURKÂN-66)
“Rabbimiz! Bize gozumuzu aydınlatacak eşler ve zurriyetler bağışla ve bizi takv sahiplerine onder kıl!” (FURKÂN-74)
“Rabbim bana hikmet bağışla ve beni salihlere dahil et.”
“Bana sonra gelecek nesiller icinde doğruluk ve iyilikle anılmayı nasip et”.
“Ve beni, ni'metlendirilmiş cennetlerinin varislerinden kıl”. (ŞUARÂ-83-84-85)
“Rabbim! Doğrusu bana indireceğin her hayra (lutfuna) muhtacım.” (KASAS-24)
“Rabbimiz! Bizi ve bizden once gelip gecmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla; kalplerimizde, iman edenlere karşı hicbir kin bırakma! Rabbimiz! Şuphesiz ki sen cok şefkatli, cok merhametlisin!” (HAŞR-10)
“Rabbimiz! Ancak sana dayandık, sana yoneldik. Donuş de ancak sanadır.” (MUMTEHİNE-4)
“Rabbimiz! Bizi, inkÂr edenler icin bir imtihan (vesîlesi) kılma! (Onları bize musallat etme!) Rabbimiz! Bize mağfiret eyle! Şubhesiz ki Azîz (kudreti dÂim ustun gelen) ve Hakîm(her işi hikmetli olan) ancak sensin!” (MUMTEHİNE-5)
“Rabbimiz, bizim nurumuzu tamamla ve bize mağfiret et (gunahlarımızı sevaba cevir). Muhakkak ki Sen, herşeye kadirsin.” (TAHRÎM-8)
Allah’ım sana ortak koşmaktan, munafıklıktan, insanı kufre surukleyen sozlerden tovbe ettim.
İman eksikliğinden, Allah’ım seni zikretmeyi ve anmayı unutup terk etmekten tovbe ettim.
Bedenen temiz olmayı bırakıp, pis ve kirli olmaktan ve oylece yaşamaktan tovbe ettim.
Gusulsuz ve abdestsiz bulunmaktan ve oylece yiyip icip dolaşmakatan, ibadette bulunmaktan tovbe ettim.
Helal nimetlerine şukretmeyip, haram yemekten, icmekten tovbe ettim.
Abdest almamaktan tovbe ettim.
Beş vakit farz olan namazlarımı bilerek terk etmekten, aileme ve etrafımdakilere namazı tavsiye etmemekten tovbe ettim.
Senin rahmetinden umidimi kesmekten tovbe ettim.
Falcılık, sihir ve buyu yapan kahin ve medyumların sozlerine inanmaktan tovbe ettim.
İnsanlar arasında, ailem, akrabalarım ve yakınlarımın arasında fesat karıştırmaktan ve her işin arasına uğursuzluk koymaktan ve uğursuz saymaktan tovbe ettim.
Kotu ahlaklı, asi insanlarla arkadaşlık kurmaktan, onların kotu alışkanlıklarını beğenip, yapmaktan. Hakaret edilecek şeye hurmet etmekten. Yanlışa doğru demekten, kotuye iyi demekten, harama helal demekten tovbe ettim.
Âhirete inanmamaktan dunyada iyi ve faydalı işler icin calışmayıp, kotu ve fena işleri sevmekten tovbe ettim.
Harpte vatan ve din uğrunda carpışmayıp duşmandan kacmaktan tovbe ettim
İnsan oldurmekten tovbe ettim.
Anne ve babama karşı gelmekten, onlara ve akrabaya yardım etmemekten, akraba ziyaretini terk etmekten tovbe ettim.
Faizle tefecilik yapmaktan tovbe ettim.
İnsanlara iftira atmaktan tovbe ettim.
Yetime kotu muamele edip, malını yemekten ve mirasta tam hakkını vermemekten tovbe ettim.
Zina yapmaktan, gayri meşru bir şekilde yabancı bir kadınla beraber olmaktan, bulunmaktan tovbe ettim.
Cinsi sapıklıktan ve bu gibi kotu ahlaksızlıklardan sakınmamaktan tovbe ettim.
Tam bir sadakat ve hulûsla işlenen gunahlardan tevbe ve istiğfar etmemekten tovbe ettim.
Olumu hak bilmeyip, senin korkunu daima goz onunde ve hatırda tutmamaktan, unutmaktan tovbe ettim.
Beni ve tum insanları fenalığa sevk eden şeytana ve nefsime uymaktan tovbe ettim.
Cahil kalmaktan, bilgisiz kalıp her sanat ve fende diğer milletlerden aşağı kalacak tembellikte olmaktan tovbe ettim.
Doğruluktan ayrılıp, yanlışlarda ısrarda bulunmaktan tovbe ettim.
Butun varlığımla faziletli olmamaktan tovbe ettim.
Zekat vermemekten tovbe ettim.
Hac ibadetimi yerine getirmemekten tovbe ettim.
Kalbimi kinden, hıyanetten, hasetten ve butun gunahlardan temizlememekten tovbe ettim.
Hayatımı bile bile tehlikeye atmaktan, bedenime, ruhuma zarar verecek teşebbuslerde bulunup, intihara kalkışmaktan tovbe ettim.
Allah’ım sana, peygamberime ve buyuklerime itÂat etmemekten tovbe ettim.
Farzları oğrenmemekten, oğretmemekten, Kur’Ân-ı Kerim’İ okumamak ve Allah’ım senin buyruklarını yerine getirmemekten tovbe ettim.
Hayırlı teşebbusleri teşvik etmeyip, hayır işlemeyip, fena ve zararlı şeyleri insanlara bildirmeyip, sakındırmamaktan tovbe ettim.
İbadetlerimi gosteriş icin yapmaktan tovbe ettim.
Allah’ım verdiğin nimetlere şukretmemekten tovbe ettim.
Azamet ve gurur taslamaktan, mu’min kardeşlerimi kucumsemekten tovbe ettim.
Sabırlı olmamaktan tovbe ettim.
İş guc sahibi olmayıp, tembel ve miskin olmaktan tovbe ettim.
Emanete hıyÂnet edip, her işte adil ve insaflı olmamaktan tovbe ettim.
Tartıda ve olcude hile yapmaktan tovbe ettim.
Nikahı haram olan ve muşrik kadınları nikahlamaktan tovbe ettim.
Domuz eti ve murdar olan şeyleri yemekten tovbe ettim.
icki icmekten tovbe ettim.
Kumar oynamaktan,piyango bileti almaktan loto- at yarışı oynamaktan tovbe ettim.
Fitneden, riyakarlıktan sakınmayıp, fena dedikodular yapmaktan tovbe ettim.
Komşu hakkını gozetmemekten tovbe ettim.
İnsanlara eziyet etmekten tovbe ettim.
Hayız ve nifasta olan eşime yaklaşmaktan tovbe ettim.
Zulûm yapmaktan, evcil hayvanlara bakmayıp işkence yapmaktan tovbe ettim.
Kucuk gunahları işlemekte ısrar etmekten tovbe ettim.
İnsanların mallarına tecavuz edip, hırsızlık ve eşkıyalık gibi sucları işlemekten tovbe ettim.
Benim, anne babamın ve zurriyetimden olmuş ve sağ olanların adaklarını, sozlerini ve yeminlerini yerine getirmemekle işlediğim ve işledikleri gunahlardan tevbe ettim.
Verdiğim sozleri tutmayıp, ahdi bozmaktan tovbe ettim.
Yalan şahadette bulunmaktan tovbe ettim.
Millet ve memleket menfaatlerini her şeyin altında tutup, yapıcı olmayıp, yıkıcı olmaktan tovbe ettim..
İslam’a sonradan sokulan Bidatlara, Zulumlere, zalimlere, İslam duşmanlarına, dinsizlere ve dinsizliğe taraftar olmaktan tevbe ettim. (Tevbe ettim estağfirullah Ya Gaffar 100 tekrar)
VE 54 FARZIN TERKİ İLE İŞLEDİĞİM TUM GUNAHLARDAN VE BU GUNAHLARIN İŞLENMESİNE İMKANIM OLDUĞU HALDE ENGEL OLMAMAKTAN, GOZ YUMMAKTAN VE SESSİZ KALARAK ORTAK OLMAKTAN TEVBE ETTİM ESTAĞFİRULLAH YA GAFFAR(tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 tekrar)
Allah’ım kendim icin yaptığım bu tovbelerimin affını, kullarından gunahlarını aldığım kardeşlerim icinde yaptım.. Allah’ım bana zulum yapan ve haklarımı alan kullarına da butun haklarımı helal ettim.. helal ettim.. helal ettim.. Ya Settar Birahmetike Ya Erhamerrahimiyn Tevbe Ettim Estağfirullah YÂ Gaffar!( tovbe ettim..Estağfirullah YÂ Gaffar 33 tekrar)
YA ALLAH, YA RAHMAN, YA RAHİYM, YA FERD YA HAY, YA KAYYUM, YA HAKEM, YA ADL, YA KUDDUS.. İSM-İ A’ZAM’IN HAKKINA, KUR’AN-I MU’CİZ-UL BEYAN’IN HURMETİNE VE RESULU EKREM ALEYHİSSALATU VESSELAMIN ŞEREFİNE..
YAPMIŞ OLDUĞUMUZ TEVBEYİ HUZURU DERGAHINDA KABUL EYLE..
SANA YAPTIĞIMIZ DUALARIMIZIN ULAŞMASINA ENGEL OLAN GUNAH VE HATALARIMIZDAN BİZLERİ ARINDIR..
SON ASRIN MUCEDDİDİ BEDİUZZAMAN VE NUR TALEBELERİNE BİZLERİ DE DAHİL EYLE..
ŞEYTANIN UMMET-İ MUHAMMED’E ALEYHİSSALATU VESSALAM KURDUĞU TUM TUZAKLARINI, ALLAH’IM TUZAKLARIN İLE BERTARAF EYLE..
İNSANLARI HAYRA SEVKEDEN TUM SAYİKLERİ VE SEVKETTİKLERİNİ ŞEYTANIN VE NEFSİN TUM HİLE VE TUZAKLARINDAN HIFZEYLE VE KUSURLARINI VE GUNAHLARINI AFFEYLE..
VE BU TEVBEYİ ŞERİFİ YAZANLARA, YAYANLARA VE YAYILMASINA SEBEP OLANLARA TEVBE EDENLER VE EDİLEN TEVBELER SAYISINCA AMEL DEFTERLERİNE BİNLER SEVAP YAZDIRARAK RIZA-İ İLAHİNE KAVUŞMALARINA VESİLE EYLE..
AMİN..AMİN..AMİN..
Kad efleha men zekkÂhÂ. (ŞEMS-9)
“Nefsini kotuluklerden arındıran kurtuluşa ermiştir.”
*Bununla beraber, şuphe yok ki ben, tevbe eden, iman edip salih amel işleyen, sonra da hak yolda sebat gosteren kimse icin cok bağışlayıcıyım. ( TÂhÂ/82)
* “Gunaha devam edip, diliyle istiğfar eden, Rabbiyle alay etmiş sayılır.” [Beyheki]