12 Dev’in oyun kurucusu Ender Arslan, Japonya’da savaşacaklarını soyledi.12 Dev Adam’ın oyun kurucusu Ender Arslan, "Dunya Şampiyonası’nda, sahada savaşan ve birbirine yardım eden bir Turk Milli Takımı izleyeceksiniz" dedi. Ender Arslan, yıllardır golgede kaldı, oynadığı pozisyonun ikinci adamı oldu, yeterince sorumluluk alamadı. Ama oyle goruluyor ki, Basketbol Milli Takımı Başantrenoru Bogdan Tanjevic, genc oyun kurucuya yıllardır beklediği ’birinci adam’ olma fırsatını Japonya’da verecek; yarın başlayacak Dunya Basketbol Şampiyonası’nda ay yıldızlı ekibimizin oyununu Ender kuracak. Haftalardır bu şampiyonaya hazırlanan genc oyuncu ile milli takımı konuştuk... Goreve hazırız İc cekişmeler ve kavgalarla dolu calkantılı donemin artık geride kaldığını vurgulayan Ender, "Cok iyi bir takım havası yakaladık. Burada Turk basketbolunun yıllardır ozlediği başarıyı yakalamak istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak icin elimizden gelen her şeyi sahaya yansıtacağız. Bizim insanlarımız emin olabilirler ki, sahada savaşan, birbirine yardım eden bir Turk Milli Takımı izleyeceklerdir" dedi. Ender, "Artık takımın birinci oyun kurucusu sensin. Bu goreve hazır mısın?" sorusu uzerine, "İki Avrupa şampiyonası tecrubesi yaşadım. Bu da ilk Dunya şampiyonası deneyimim olacak. Bu buyuk sorumluluğun altından kalkacağıma soz veriyorum" ifadesini kullanarak, herkesin kendisine guvenmesini istedi. Gruptaki rakipleri Brezilya, Yunanistan, Avustralya, Litvanya ve Katar’ı cok iyi tanıdıklarını belirten Ender, "Her şey yapacağımız savunmaya bağlı" diye konuştu. Efes Pilsen, oyun kurucu pozisyonuna Cuneyt Erden ve Horace Jenkins’in transfer edilmesinin ardından, Ender’i, Slovenya’nın Olimpija takımına verdi. Hurriyet __________________