Turk basketbolunda babalar ve oğulları desek Kemal Erdenay – Harun Erdenay , Haluk Tunceri-Kemal, Kerem Tunceri, Necati Guler –Muratcan, Sinan Guler gibi daha pek cok isim sayabiliriz. Hepsi basketbol sahalarında iz bırakan ve bırakmaya devam eden basketbol adamları. İşte bu kervanın yeni baba-oğul ikililerinden Faruk Beşok ve Efe Beşok ile kısacık bir soyleşi gercekleştirdik. Ustelik baba-oğul birlikte Mamak Belediyesi'nin başarısı icin birlikte calışacak. *Baba-oğul aynı sahada olmak nasıl bir duygu? Faruk Beşok: Aynı sahada olan baba-oğul basketbolculara Kemal Erdenay-Harun Erdenay , Necati Guler – Muratcan Guler gibi ornekler var. Tabii ki baba-oğul sahada olmak guzel bir duygu. Dunyaya getirdiğiniz, beraber aynı evi paylaştığınız evladınızla aynı takımda olmak ilk başlarda insanlara enteresan geliyor. Ama profesyonel bir duşuncede olduğunuz zaman bu duruma farklı bakmak zorundasınız. Efe ile biz bunu rahatca cozebileceğimizi zaten biliyorduk. Şu ana kadar da bir sıkıntı cıkmadı. Sonucta sahada babalık bitiyor antrenorluk başlıyor. Bu iki olayı birbirine karıştırmamaya calışıyoruz ki şu ana kadar da karıştırmadık. Ben diğer oyuncularıma nasıl davranıyorsam Efe’ye de aynı şekilde davranıyorum. Efe’de bunun bilincinde ve ona gore davranıyor. Sahada yaşadığımız hicbir olayı da eve yansıtmıyorum. Orada tamamen baba – oğul oluyoruz. Efe Beşok: Benim icin cok farklı bir tecrube oluyor. İlk başlarda zorluk cekebileceğimi duşunuyordum ama sahanın icine girince babam olarak değil antrenorum olarak gorduğum zaman bir sıkıntı yaşamadım. Bu duruma cabuk alıştım diyebilirim. *Aile icinde şu an aynı takımda olmanız nasıl karşılandı? Efe Beşok: Aile icinde biraz şakalar ve takılmalar oldu tabii . Antrenorun ile cok uğraşma , cok kızmasın gibi… *Faruk Beşok’un antrenorlukle , Efe Beşok’un oyunculukla ilgili hedefleri nelerdir? Faruk Beşok: 25 yıllık bir basketbol kariyerim var. Beşiktaş’da kariyerli antrenorlerin yanında uc senelik bir yardımcı antrenorluk donemi gecirdikten sonra Duzce’de başlayan head coach sureci şimdi isi olduğunu Mamak Belediyesi ile devam ediyor. Şu an icin hedefim Turkiye Basketbol Super Ligi’nde coach olabilmek. Bunun icinde hataların biraz daha kontrol edilebildiği TBL’de 3 senedir calışıyorum. Bu sene takımımız cok daha genc . Bu genc yetenekleri Turk basketboluna kazandırmak istiyoruz. Bu da bizim icin bir tecrube oluyor. Biz basketboldan geldik. Basketbol bizim işimiz ve işimizi de layıkıyla yaptığımızı duşunuyorum. Efe Beşok: Oncelikli hedefim Turkiye Basketbol Super Ligi’nde oynamak. Orada da kalıcı olup Euroleague seviyesinde oynamak. *Mamak Belediyesi Spor Kulubune gelişiniz nasıl oldu? Faruk Beşok: Aslında bu Turk Telekom’un 97 doğumlu sporcularımızı basketbolumuza kazandırmak icin yaptığı bir proje . Tabii yalnızca Efe icin değil Ercan icin hatta başka genc oyuncularımız icinde gecerli olabilecek bir proje ile başlangıc oldu. Mamak Belediyesi ile de ortak bir şekilde devam ettirme kararı son iki aydır da gundem de. Mamak Belediyesi TBL’deki en iyi fiziksel imkanlara sahip kuluplerden biri. Kendi salonu var . Organizasyonu iyi… Bunun sonucunda bana da calışma konusunda bir teklif geldi ve boylece calışmalara başladık. *Babanın antrenorun olması avantaj mı dezavantaj mı ? Efe Beşok: Bu benim icin yeni bir tecrube. Şu anda guzel gorunuyor. Cok dezavantaj olduğunu soyleyemeyeceğim. Babamın bana guvendiğini biliyorum. Bana guvenmesi de benim icin cok onemli. *Kızınız da voleybol oyuncusu. Efe ile olan basketbol ortak paydası tatlı bir kıskanclığa neden oluyor mu? Faruk Beşok: Kardeşim , ablam ve eniştem eski milli basketbolcular. Diğer eniştem eski profesyonel bir kaleci. Ailede herkes sporun icinden geliyor. Sporla yaşadığımız icin cocuklarımızda bizim gibi spora yoneliyorlar. Alara ile Efe’nin değişik karakterleri var. Efe biraz daha sessiz ve sakindir. Alara tam tersi daha konuşkandır. O ailede bu durumla en cok eğlenen insan. Eve geldiğimizde “Baba bugun Efe’yi fırcaladın mı?" gibi şakalaşmaları cok seviyor. Efe Beşok: Alara benimle biraz uğraşmayı seviyor. Şakalar yapıyor. Kıskanclık olduğunu sanmıyorum. Hatta tersine onun icin eğlenceli oluyor. Basketfaul