Muslumanlara Duyuru ve Yardım Cağrısı

Doğu Turkistan, İslam Ummeti’nin unutulmuş topraklarından bir tanesidir. Bu unutulmuşluk Musluman Doğu Turkistan halkının zalim Cin karşısında dayanmasını zorlaştırmaktadır.

İşgalin başladığı gunden bu yana Doğu Turkistan halkına İslam dinini unutturmak icin kafir Cinlilerin yapmadıkları baskı ve zulum kalmamıştır. Tum dini eğitim yasaklanmış, gizlice evlerde dini eğitim vermeye calışanlar tutuklanarak hapse atılmış ve ***** kurşunlarla şehit edilmişlerdir. Hatta bu zulum o kadar ileri gitmiştir ki camilere girebilecek kişilerin kimler olduğunu dahi Cin Komunist Partisi belirlemiştir. Hotan’de bir caminin kapısına asılan tabelada aynen şu ifadeler yer almaktadır:

“Aşağıdaki şahısların mescide girerek dini faaliyetler ile uğraşması men edilmiştir:

1.Komunist Parti uyeleri, İttifak (genclik kuruluşu) uyeleri.
2.Devlet calışanları, tatile cıkanlar, emekliye ayrılanlar.
3.18 yaşından kucuk olanlar.
4.Koy memurları (muhtar v.s.)
5.Hanımlar”

Evlerde dini eğitim verilmemesi icinde ozellikle koylere Urumci’den Komunist Parti’ye sıkı bir şekilde bağlı olan memurlar gonderilerek, evlere yerleştirilmek, evlerde ailenin bir ferdi gibi hicbir iş yapmadan yaşamaktadırlar. Bu memurlar yaşadıkları ailenin ve komşuların dini eğitim verip vermediğini kontrol ederek ustlerine rapor etmektedirler.

Baskı ve zulmun bu kadar yoğun olduğu Doğu Turkistan’ın aksine, Cin’in ic kesiminde yaşayan Cinli Muslumanlar Doğu Turkistan’a nispeten daha iyi durumdadırlar.

Doğu Turkistan’da eğitim alma imkanı bulamayan genclerimizden 20 tanesini gectiğimiz Nisan ayından beri gizlice Cinli Muslumanların yanında dini eğitime başlattık.

Ancak şartlar zor… Maddi imkansızlıklar bu son derece gerekli ve Doğu Turkistan Muslumanlığının devamı icin hayati onem taşıyan eğitimi devam ettirmemizi imkansız hale getiriyor. Oğrenci başına aylık 50 € civarında olan masrafı karşılamamız dahi maddi olarak bizi cok zorluyor.

Gerek Turk gerekse diğer milletlerden olan ve tum dunya capında eğitim kurumları bulunan cemaatler ise resmi yollardan eğitim kurumu kurmaya calıştıkları icin başarısız oluyorlar. Bu yuzden dini eğitim faaliyetlerimizi gizlice surdurmek zorundayız.

Siz Muslumanlardan, en azından bir oğrencimizin aylık masraflarını karşılayabilmek icin gerekli 50 € burs istiyoruz. Bu burs ile oğrencimizin tum kira, yemek, yol masrafları karşılanmış olacak.

Bir ayda verdiğiniz sigara parasının bir kısmını dahi tasarruf ederek bu bursu verebilirsiniz. Bu zor zamanımızda bizleri yalnız bırakmayacağınıza imanımız tamdır.

"İnsanların en hayırlısı, atının dizginlerini sıkıca tutup;nerede bir feryat duysa atını oraya surendir" Hadis-i Şerif

Saygılarımızla.

Abdulcelil Karakaş

Doğu Turkistan Enformasyon Merkezi Başkanı
Goethe-Str. 3 ETIC , 80336 Munchen Germany
Uygurischer Verein e. V , Tel:0179 996 2145
http://www.uygur.org Email: [email protected]