Basketbolda kura cekimi yapıldı
Basketbol0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Basketbolda kura cekimi yapıldı
-
16-10-2019, 01:22:29Kayıtlı ÜyeBasketbolda kura cekimi yapıldı Turkiye Erkekler Basketbol Ligi (TBL) ve Turkiye Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL)'de 2006-2007 sezonunun fiksturu İstanbul'da cekildi. Polat Renaissance Otel'de gercekleştirilen kura cekimine, Basketbol Federasyonu Yonetim Kurulu Uyeleri ve kulup temsilcileri katıldı. Fikstur cekimi oncesi gercekleştirilen basın toplantısında konuşan Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Aytek Gurkan, ligin gecen sezon olduğu yeni sezonda da cok kaliteli bir şekilde gececeğine inandığını belirterek, "Bu sene yapılan sponsorluklarla guclu takım sayısı daha arttı. Yeni sezonun oldukca zevkli ve kaliteli gececeğine inanıyorum" dedi. Basketbol Federasyonu Yonetim Kurulu Uyesi Julide Sonat da, yeni sezonun zevkli ve cekişmeli gececeğine dikkat cekerek, "Fenerbahce Ulker'in Euroleuge'de mucadele edecek olmasıyla bu kalite lige de yansıyacak. Milli Takım'da yapılan calışmaların da lige olumlu katkısı olacak. Ligimizde kaliteli oyuncular olacak" diye konuştu. Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Ozsoy da Turkiye Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en iyi ligi olma yolunda ilerlediğini ifade etti. Daha sonra Ligler Direktoru Ahmet Araşan yapılan değişikliklerle ilgili bilgiler verdi. Turkiye Basketbol Ligi'ndeki yabancı sayısı, federasyonun aldığı karar doğrultusunda 5'e cıktığını bildiren Araşan, kuluplerin 3+1+1 şeklindeki uygulamayla bunyesinde 5 yabancı oyuncu bulundurabileceğini, her macta 4 yabancı oyuncuyu oynatabileceğini belirtti. Turkiye Basketbol Ligi'nin 2006-07 sezonu, 7 Ekim'de başlayacağı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın ise 2005-2006 sezonu şampiyonu Ulkerspor'un devamı olan Alpella ile Turkiye Kupası'nı alan Efes Pilsen arasında oynanacağı belirtildi. Yapılan kura cekimi sonrası 1. haftanın karşılaşmalarının programı şoyle oluştu: "İstanbul Tekelspor-Galatasaray Cafe Crown Alpella-Beykoz Beşiktaş Cola Turka-OYAK Renault Daruşşafaka-Selcuk Universitesi CASA TED Ankara Koleji-Banvitspor TOFAŞ-Turk Telekomspor Pınar Karşıyaka-Fenerbahce Ulker Mersin Buyukşehir Belediyesi-Efes Pilsen". __________________