Buyuk Kolej de cekildi Buyuk Kolej Basketbol Takımı, Yonetim Kurulunun aldığı karar cercevesinde, Turkiye Basketbol Liginden cekildi. Buyuk Kolej Yonetim Kurulu Başkanı Rumi Doğay, yaptığı acıklamada, profesyonel liglerden cekilme kararı ile ilgili olarak, ''Buyuk Kolej olarak Basketbol Birinci Liginden uzulerek de olsa cekiliyoruz. Bu kararı almamızda, sponsorluk goruşmelerimizin olumlu sonuc vermemesi de onemli bir etken oldu'' dedi. Doğay, acıklamasında şunları soyledi: ''Ankara basketbolunu, 6 yıl suresince Basketbol Birinci Liginde gururla temsil ettik. Bu sure icerisinde bir kez Korac Kupasına katıldık, ulkemizin ve okulumuzun bayrağını Avrupa'da da dalgalandırdık. Efes Pilsen, Fenerbahce, Beşiktaş, Galatasaray ve ligimizin bircok guclu ekibini yenme onurunu bir okul takımı olarak oğrencilerimize ve velilerimize yaşattık. Basketbolda bir kolej takımı olarak onemli bir gorevimiz de alt yapılarda sporcu yetiştirerek Turk sporuna kazandırmaktır. Bu bilincle, Birinci Ligde gecirdiğimiz 6 sezonun bazılarında, sadece Turk oyunculardan oluşan kadromuzla mucadele ederek, altyapıdan gelen genclerimize yol actık, onların yetişmesine yardımcı olduk. Okul olarak 20. yılını kutlayan Buyuk Kolej, eğitimde dunya okulları ile denklik sağlayan Dunya Okullar Birliği'ne (CIS) tam akredite olan Turkiye'deki 2. okul oldu. Eğitim sektorunde gosterdiğimiz haklı başarıyı, daha da ileri noktalara taşımak arzusundayız. Buyuk Kolej olarak basketbol yaşantımıza, yetiştirici ozelliğimizi koruyarak devam edeceğiz. Yetiştiricilik gorevimizden asla odun vermeden yine basketbol ile ic ice yaşayacağız.'' __________________