Beşiktaş Sompo Japan'ın oyun kurucusu Kenan Sipahi, NBA veya Avrupa'da oynamayı hedeflediğini ve bu hayalini gercekleştirmek istediğini soyledi. Kenan Sipahi, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bazı basketbolcuların sonradan da olsa NBA hedefini gercekleştirebildiğine dikkati cekerek, "NBA hedefimden vazgecmiş değilim. NBA coğu oyuncunun hedefidir. Bazı oyuncular 27-28 yaşında gidiyor. Avrupa'da da oynamak istiyorum, inşallah bu hedeflerimi gercekleştiririm." diye konuştu. NBA'de veya Avrupa'da oynama hayallerini bırakmadığını vurgulayan 23 yaşındaki oyuncu, "Teodosic, De Colo gibi oyuncular daha sonra gitmişti. Birkac oyuncu daha var. O konudaki hayallerimi hicbir zaman bırakmadım." değerlendirmesinde bulundu. "Heyecanlıyız, cunku yeni oluşum var" Beşiktaş Sompo Japan'ın kadrosunda yabancı oyuncuların yeni olduğunu vurgulayan genc basketbolcu, "Yeni bir takımız. Turklerin coğunluğu gecen sezondan beri var ama cok kaliteli yeni yabancılar geldi. Gecmiş sezonlarda takımlarında başarı yakalamış yabancılar geldi. Heyecanlıyız, cunku yeni oluşum var." ifadelerini kullandı. Sezonu gec actıklarını kaydeden Kenan Sipahi, sozlerini şoyle surdurdu: "Sezonu diğer takımlardan gec actık ama hızlı ilerleme kaydettik. Yoğun tempoda calıştık. Durumu iyi goruyorum, sezon icinde iyi işler yapacağımızı duşunuyorum. Son iki sezondur istediklerimizi yapamadığımız FIBA Şampiyonlar Ligi'nde sonuna kadar gideceğimizi duşunuyorum. Hem başantrenorumuzun tecrubesi hem Avrupa Ligi'nde oynamış yeni oyuncular var. Yabancı oyuncuların coğu da başarıya ac. Daha iyi kariyerle daha iyi sozleşmelere imza atmak isteyenler var. Bunu fırsat olarak goruyorlar. Turkiye liginde cok farklı takım olacağız. Farklı silahları olan, sert basketbol oynayabilen, koşan bir takım olacağımızı duşunuyorum." Ligde mucadele edecek Fenerbahce, Anadolu Efes, Daruşşafaka Tekfen gibi takımların butcelerinin yuksek olmasının onem taşımadığını anlatan siyah-beyazlı oyuncu, "Kağıt uzerinde bazı takımlar iyi olabiliyor ama sahaya cıktığınızda hepiniz eşitsiniz. Mental olarak herkesi yenebileceğimizi duşunuyoruz. Bunu sezon icinde sergileyeceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu. Yeni başantrenorleri Dusko Ivanovic'in İspanya'da uzun yıllar calıştığını anlatan Kenan Sipahi, şunları aktardı: "İspanya'da basketbol daha hızlı oynanıyor. Şimdiye kadar hocamızı anlamaya calışıyoruz, antrenmanlar da o yonde. Basketbolumuz Yunan ya da Sırp ekolune yakın olduğu icin orada zorluk cektik. Zamanla onun antrenman temposuna alıştık. Hocamızın eski takımlarındaki oyuncular onunla calıştıktan sonra patlama yaptı. Ben dahil takımımızdaki cok oyuncu buna musait. Onun dediği şeylere uyarsak bunu yapabileceğimize inanıyorum." Genc bir oyuncu olarak geldiği seviyeyi de yeterli bulmadığını vurgulayan Kenan, "Daha iyisini yapabileceğimi biliyorum. Bu, trendi yakalamakla olacak şey. Bu sezona daha motive olmuş durumdayım, daha iyisini yapabileceğime inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu. "Cok şanslıyız" Kenan Sipahi, Turkiye Basketbol Federasyonunun yabancı oyuncu kuralını değiştirmesinin kendilerine yeni bir şans getirdiğini dile getirdi. Yabancı oyuncu kuralının değişmesini kendileri acısından fırsat olarak değerlendirdiğini belirten Kenan, "Cok şanslıyız. Federasyonun da boyle bir karar almış olması bizim icin onemli. Bir oyuncu bir oyuncudur. Kenardan oyuncu geldiğinde Turk olacak. Şu ana kadarki bolumde hocamız Turk oyunculara da cok rol vermiş durumda. Bunu iyi değerlendireceğimizi duşunuyorum." diye konuştu. Turk basketbolunda cok yetenekli oyuncular olduğunu anlatan siyah-beyazlı basketbolcu, "Zaten milli takımda da bu yavaş yavaş hissedilmeye başlandı. Şans verildiğinde ve calıştığında en iyi şeylerin olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı. A Milli Takım'ın Dunya Kupası Elemeleri'ndeki şansını değerlendiren genc basketbolcu, "Yaz doneminde NBA oyuncularımızla tum dunyaya ne kadar tehlikeli olabileceğimizi gosterdik. Wilbekin devşirme olarak geldi ve uyum sağladı. Elemeleri gectiğimiz anda şansımızı yuksek goruyorum. Dunya Kupası'nda iyi işler yapabileceğimizi duşunuyorum." diyerek sozlerini tamamladı. Basketdergisi