Millilerde hazırlıklar suruyor
Basketbol0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Millilerde hazırlıklar suruyor
-
16-10-2019, 01:17:58Kayıtlı ÜyeMillilerde hazırlıklar suruyor (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, Japonya'da duzenlenecek Dunya Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını, bugun cift antrenmanla surdurdu. Milliler, bu akşam Abdi İpekci Spor Salonu'nda calıştı. Başantrenor Bogdan Tanjevic yonetimindeki calışmaya, sakatlıkları bulunan Kerem Tunceri ve Serkan Erdoğan, hasta olan Cem Dinc ve izinli olan Kaya Peker katılmadı. Salona gelen Serkan, takımdan ayrı calışma yaptı. (A) Milli Takım, hazırlıklarını yarın oğle uzeri yapacağı antrenmanla surdurecek. Bu arada milli takım teknik heyeti ve sporular, bu akşam Tepebaşı Charlotte Restaurant'ta birlikte yemek yiyecek. Ote yandan yarınki antrenman oncesi, Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu uyeleri, "Doping ve Sporcu Sağlığı" konulu bir basın toplantısı duzenleyecek. Abdi İpekci Spor Salonu'nda saat 11.30'da başlayacak toplantıya, kurul başkanı Prof. Dr. Turgay Atasu, kurul uyeleri Prof. Dr. Nail Kır ve Doc. Dr. Bulent Bayraktar, International Hospital Muduru Erman Susler ile (A) Milli Takım oyuncuları İbrahim Kutluay ve Ender Aslan katılacak. İBRAHİM KUTLUAY Milli takım kaptanı İbrahim Kutluay, cok genc oyunculardan kurulu bir takım olduklarını belirterek, "Japonya'daki şampiyona gencler icin buyuk bir şans. Bu şansı iyi kullanacaklarını duşunuyorum. Antrenorumuz Tanjevic de onlar icin en iyisini duşunuyor ve şans tanıyor. Ben de onlara saha ici ve saha dışında ağabeylik yapacağım. Oncelikle sevgi ve arkadaşlığın on planda olduğu bir takım yaratacağız. Bu takım, forması icin terinin son damlasına kadar mucadele edecek" dedi. İbrahim, NBA'de bulunan oyuncular Mehmet Okur ve Hidayet Turkoğlu'nun milli takımda yer almamaları konusunda ise, "2'si de cok iyi oyuncu, ama kafa olarak hazır olmadıklarını soylediler. Bu nedenle milli forma icin herşeyini ortaya koymayanların kadroda olmaması doğal" acıklamasını yaptı. Yeni baba olan İbrahim, bir soru uzerine "Babalık mukemmel bir duygu. Kızımla zaman gecirmekten cok hoşlanıyorum ama kamp doneminde ayrı kalacağız. Bu benim icin zor ama milli takım icin her şey feda olsun" yanıtını verdi. Menajer Harun Erdenay da amaclarının Japonya'daki Dunya Şampiyonası'nda genclere şans tanıyarak onlerini acmak ve onları 2010 yılında Turkiye'de yapılacak Dunya Şampiyonası finallerine hazırlamak olduğunu soyledi. Erdenay, "Gorevim, oyuncuları motive etmek ve duşunce olarak hazırlamak. Hepsinin arkadaşıyım. Bu nedenle bana daha kolay acılacaklar. Ben de onlarla Tanjevic arasında iyi bir kopru kurarak, başarılı olmaları icin elimden geleni yapacağım" dedi. __________________