Mezhepsizler, dindeki dort delilin ikisini kabul etmeyip Kitap ve Sunnet’ten başka delil yok diyorlar. Mezhepsizleri de geride bırakan turediler, Kitap ve Sunnet tÂbirine bile saldırıp, “Kur’andan başka bir sunnet adı altında din cıkarmak İslamı yıkmaktır, Peygamber Kur’anı getirmekle işi bitmiştir, o bir postacıdır” diyerek Sunneti Kur’andan farklı bir şey gibi gostermeye calışıyorlar.
Yalnız Kur’an diyenler, kesinlikle Kur’an-ı kerime inanmıyorlar. İslamiyet’i yıkmak icin inanmış gibi gorunuyorlar. Bunların başında İgnaz Goldziher, Shacht gibi Oryantalist denilen gayri muslimler gelir. Hıristiyanların cıkardığı bu akıma kapılıp biz de resuluz diyenlerden Hintli Mirza Gulam Ahmet ile Mısırlı Reşat Halife ve daha başka zındıklar vardır. Reşat Halifenin kurduğu on dokuzcular bÂtıl dinini savunanlar da yalnız Kur’an diyor, Sunneti inkÂr ediyorlar.
Dindeki dort delilden ucu inkÂr edilince, herkes kendi anladığını doğru kabul edecek ve boylece insan sayısı kadar din meydana gelecek, bir kaos yaşanacak ve nihayet din yıkılacaktır. Fakat bu dini yıkmaya muvaffak olamayacakları Kur’an-ı kerimde bildirilmektedir:
(Onlar, ağızları ile Allah’ın nurunu [Kur’an, Sunnet, icma ve kıyastan meydana gelen Allah’ın dinini] sondurmeye yelteniyorlar. Halbuki kÂfirler istemeseler de, Allah nurunu [dinini] tamamlayacaktır.) [Saf 8]
Yalnız Kur’an diyenler, Kur’andaki İslam diyenler, utanmadan yalan soyluyorlar. Sozlerinde zerre kadar samimiyet yoktur. Kur’ana inanmalarında samimi olsalardı, Âyetlere inanırlardı. Allah yalnız Kur’an mı diyor? Allahu teÂlÂ, (Resulume uyun, Onun bildirdiği her şeyi kabul edin, haram ettiklerinden sakının, Resule uyan bana uymuş olur. Ona isyan eden bana isyan etmiş olur. Onun sozleri vahye dayanır. Onun sozunu benim sozume aykırı gorenler ve Allah’ın yolu ile Peygamberin yolunu birbirinden ayırmak isteyenler kÂfirdir) buyurmuyor mu?
İşte Âyet-i kerime mealleri:
(Resulumun verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7]
(O, [Resulum] vahiyden başkasını soylemez.) [Necm 3,4]
(Resulume uyun ki, doğru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54]
(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]
(Allah’a ve Resulune karşı gelen, apacık bir sapıklıktadır.) [Ahzab 36]
(Allah ve Resulune itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider.) [Nisa 13,14]
(İhtilaflı bir işin hukmunu Allah’tan [Kur’andan] ve Resulunden [Sunnetten] anlayın!) [Nisa 59]
(O Peygamber, guzel şeyleri helal, cirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157]
(Kendilerine kitap verilenlerden, Allah'a ve ahiret gunune inanmayan, Allah'ın ve Resulunun haram ettiği şeyi haram tanımayan ve hak dini [İslamiyet'i] din edinmeyen kimselerle; zelil bir halde kendi elleriyle [boyun eğerek] cizye verinceye kadar savaşın.) [Tevbe 29]
(Biz her Peygamberi kendisine itaat edilsin diye gonderdik.) [Nisa 64]
(Aralarında hukum verilmek uzere Allah’a ve Peygambere cağırıldıkları vakit: “İşittik, itaat ettik” demek, ancak muminlerin sozudur, işte kurtuluşa erenler onlardır.) [Nur 51]
(Allah’a ve Resulune karşı gelen, bilsin ki, Allah’ın azabı cok şiddetlidir.) [Enfal 13]
(Allah’a ve Resulune uyun. [uymayıp] yuz ceviren [kÂfirdir] Allah da kÂfirleri sevmez.) [Al-i İmran 32]
(Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kÂfirdir.) [Nisa 150,151]
Kur’anda, (yalnız Kur’ana uyun) denmiyor, (Allah’a ve resulune uyun) deniyor. Resulunu devreden cıkaran, Kur’anın acıklaması olan hadisleri delil saymayan, Kur’anın ifadesi ile kÂfir olur.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Edilleyi Şeriyye 4'dur. Yalnız Kuran diyen yalancıdır.