Hidayet Turkoğlu: Sorumlu ben değilim
Basketbol0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Hidayet Turkoğlu: Sorumlu ben değilim
-
16-10-2019, 01:02:49Kayıtlı ÜyeHidayet Turkoğlu: Sorumlu ben değilim Hurriyet İnternet A Milli Basketbol Takımı aday kadrosuna alınmasının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendiren Hidayet Turkoğlu, "Sakatlığımın tedavisi icin tolerans istedim. Tanjevic, bunun prensiplerine aykırı olduğunu ve beni takımda istemediğini soyledi" dedi. Basketbol Erkek Milli Takımı aday kadrosunun acıklanmasının ardından hakkında cıkan haberlerle iligili olarak acıklamalarda bulunan Hidayet Turkoğlu, "Hakkımda iyi şeyler de yazıldı, kotu şeyler de yazıldı cizildi. Ama bu surecte hic kimse bana acıp da bir şey sorumadı. Son zamanlarda yapılan eleştirilerin yanlış taraflara gitmesi nedeniyle bu konuşmayı yapma gereği duydum" dedi. "3'UNDE GELİRSEN TAKIMA GİRERSİN" Gecen hafta milli takım yetkilileri bir toplantı yaptıklarını belirten Hidayet, "Onlara bu yaz uymam gereken programımı anlattım. Sakatlığım nedeniyle temmuz ayında ABD'ye gitmek durumunda olduğumu ilettim. Hatta Harun abiye kendisi musaitse benimle gelebileceğini, yoksa başka birisinin gorevlendirilerek tedavi sureciyle ilgili kendilerine surekli bilgi aktarabileceğini ilettim. Ancak onlar benden tarih istediler. Net tarihi kendilerine veremedim. Cunku tedavimin ne kadar sureceği belli değil. Hocamız Tanjevic, temmuzda ABD'ye gitmemi, 21'inde de gelmemi istedi. Ben kendilerine donuşumun bu tarihten once de sonra da olabileceğini, zaman koymamalarını istedim. Hocamız da bunun prensiplerine aykırı olduğunu soyleyip, 3'unde gelirsen milli takıma girersin gelmezsen giremezsin" dediğini belirtti. "SORUMLU TEKNİK HEYET" Cok yorgun olduğu donemlerde bile milli takımda gorev yaptığını belirten milli oyuncu, kendisine bu durumda tolerans gostermelerini istediğini ancak Tanjevic'in bunun prensiplerine aykırı olduğunu soyleyip, son noktayı koyduğunu belirtti. Tanjevic'in kendisine, "Milli Takıma gelme, sana ihtiyacım yok. Ben milli takımın başında olduğum surece seni takıma almayacağım" dediğini ifade eden Hido, "Bunun tek sorumlusu sayın hocamız ve teknik heyettir. Bu durumdan sorumlu tutulmak istemiyorum. Hayatımda ilk defa boyle bir talepte bulundum; bunun da sebebi sakatlığımdır. Bu durumun yaşanmış olmasına cok uzuldum. Bunu da kamuoyu ile paylaşmak istedim. Bundan beni kimsenin sorumlu tutmasını istemiyorum. Sonucta federasyonun ve hocanın kendi tercihidir. Boyle bir tolerans istedim. Buna da hakkım olduğunu duşunuyorum. Kesinlikle ağzımdan milli takıma gelmiyeceğim diye bir şey cıkmadı. Bugune kadar cok yorgun olduğum donemlerde bile milli takıma geldim. Sonucta bu onların tercihi ve sorumluğundadır. Saygı duyuyorum." dedi. Japonya'da yapılacak Dunya Kupası aday kadrosunda ismi yer alan Hidayet Turkoğlu, mazeret belirterek takıma katılamayabileceğini acıklamasının ardından bir dizi tartışma yaşanmıştı. Hurriyet __________________