A Milli Basketbol Takımı oyuncularından Oğuz Savaş, Cin'in ev sahipliğinde duzenlenecek 2019 FIBA Dunya Kupası'na gidebilmek icin onemli maclara cıkacaklarını belirterek, "İspanya'yı yenersek şampiyonaya katılım acısından avantaj yakalarız." dedi. İspanya'nın her zaman cok zorlu bir takım olduğuna dikkati ceken Oğuz, "İspanya macı yine kolay olmayacak. Evimizde ve Ankara seyircisinin onunde oynamak onemli bir avantaj diye duşunuyorum. İspanya macını kazanmamız, lider olabilmemiz icin de fırsat doğuracak. Şampiyonaya katılabilmek adına da cok avantajlı konuma geliriz. İspanya macına da bunun bilinciyle hazırlanacağız." ifadelerini kullandı. Fiksturun getirdiği sıkıntıdan dolayı elemelerde mucadele eden her takımda eksik oyuncular bulunduğunun altını cizen milli basketbolcu, "Kim gelirse gelsin İspanya iyi bir takım ve ekol bir ulke. Bizde de onlarda da eksik isimler olacak. Herkes hafta sonu macını oynayarak milli takıma geldi. Acıkcası hazırlanmak icin kısa bir suremiz var. Bu duzende ve bu sistemde mumkun olan en fazla uyumu sağlamaya calışacağız. Kim daha konsantre olup, detayları daha iyi yaparsa fark yaratacaktır." diye konuştu. Oğuz Savaş, İspanya macı sonrasında Karadağ deplasmanına gideceklerini hatırlatarak, orada alınacak bir galibiyetin ikili averaj acısından onem taşıdığını dile getirdi. Karadağ'ı Turkiye'de oynanan ilk macta 10 sayı farkla yendiklerini vurgulayan Oğuz, "Karadağ'ı tekrar yenersek, elemeleri gecmek icin onemli bir avantaj sağlarız. İlk 3 takım arasına girmek icin cekiştiğimiz rakiplerimizden biri olan Karadağ'a karşı ikili averajı da elde etmiş olacağız. Bu anlamda da onem taşıyan bir karşılaşma olacak." değerlendirmesinde bulundu. FIBA Dunya Kupası'na gidecek en buyuk favorilerden birinin Turkiye olduğunu belirten milli sporcu, şoyle devam etti: "Sıralamadaki yerimiz de favorilerden biri olduğumuzu gosteriyor. Bu anlamda buyuk bir avantaja sahibiz. İspanya ve Karadağ maclarını kazanırsak, belki de kupaya katılmayı garantilemiş olacağız. Belki de lider olarak gitme imkanını bile yakalayacağız. Bunun icin sahaya cıkıp oynamamız ve elimizden geleni yapmamız gerekiyor." Milli basketbolcu, İspanya macında en onemli silahlarından bir tanesinin Ankara seyircisi olacağını dile getirerek, "Ankaralı basketbolseverler tek kelimeyle mukemmel." yorumunu yaptı. Hazırlık macı da olsa resmi mac da olsa Ankara seyircisinin her zaman yanlarında olduğunun altını cizen Oğuz, "Ankara'da boş salonda oynadığımı hatırlamıyorum. Perşembe gunu de salonu dolduracaklarına eminim. Şimdiden hepsine ayrı ayrı teşekkur ediyorum. Biz de inşallah onlara layık bir mucadele gosterip guzel bir galibiyet alırız." ifadelerini kullandı. Ankara Spor Salonu'nda oluşturulan atmosferin rakip takımlar icin buyuk sıkıntı yarattığına değinen Oğuz, "Coşkulu Ankara seyircisi, rakip icin hep dezavantaj olmuştur. Ankaralı basketbolseverler, bizi ateşlerken, rakiplerimize ciddi olumsuzluk yaratabiliyor. Bu sayede ev sahibi avantajını sonuna kadar kullanmış oluyoruz. Rakibe de bunun sıkıntısını yaşatıyoruz." şeklinde goruş belirtti. Yeniden milli takım kadrosuna dahil edildiği icin yaşadığı mutluluğu vurgulayan Oğuz Savaş, milli takım formasını cok sevdiğini soyledi. Tum calışmalarını tekrar milli takım kadrosunda yer alabilmek icin yaptığının altını cizen milli basketbolcu, şunları kaydetti: "Ulkem icin oynamak ayrı bir gurur. Bunun tarifi mumkun değil. Ben hep yeniden milli takıma donmek icin hazırlandım. Cok şukur calışmalarımın da karşılığını aldım. Umuyorum ki takıma iyi katkı verebilirim. Elimden gelenin fazlasını yaparak milli formaya faydalı olmak istiyorum. Bu forma altında mucadele etmenin bendeki anlamını tarif etmek imkansız." Basketdergisi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Oğuz Savaş: Hep yeniden Milli Takım'a donmek icin calıştım