2019 FIBA Basketbol Dunya Kupası’na katılmak icin duzenlenen eleme maclarında İspanya ve Karadağ ile karşılaşacak Turkiye'de Sinan Guler, FIBA resmi internet sitesine acıklamalarda bulundu. İşte Sinan'ın acıklamaları: “Milli takım forması giyme fırsatını bulmak cok onemli bir şans. Milli takımın benim kariyerime kattıklarını duşunduğum noktada, tekrardan milli takımın bir parcası olmak heyecan verici. Umuyorum hedefimiz olan Dunya Kupası’na katılma yolunda onemli olan bu maclardan iyi sonuclarla ayrılırız Ozellikle yazın NBA’deki oyuncularımızın da katılımıyla cok keyifli maclar oynandı. Uzaktan da olsa bu macları takip ettim. Takım arkadaşlarım iyi sonuclar aldı. Umuyorum biz de bunu bu pencerede tekrarlarız. Son birkac yıldır geciş donemindeyiz. Genc oyuncuların tecrube kazanması anlamında fırsatlar ortaya cıkıyor. Biz de tecrubelerimizi genc arkadaşlarımızla paylaşmaya calışıyoruz. Onlara doğru şeyleri anlatmaya ve mac icerisinde doğru kararları vermeleri icin yardımcı olmaya calışıyoruz. Ben 2010 Dunya Şampiyonası’ndaki grup maclarında Ankara seyircisinin bize verdiği desteği hatırlıyorum. Seyircimizin desteği bizim icin cok buyuk bir motivasyon kaynağı. Burada İspanya macını tıklım tıklım dolu bir salonda oynayacağımıza eminim. Onların bu desteği ile guzel bir galibiyet almak istiyoruz” Basketdergisi