Tamamen alıntı yapıyorum:

Dur hele ateist kardeşim once bi soluklan, bi nefes al. Direkt onyargılarınla beni karalamaya calışma.

Muslumanlığın şuan sacmalıklarla dolu olduğunun ben de farkındayım. Ben de daha once ateisttim fakat gercekleri gordukten sonra monoteist kuran muslumanı oldum. Yani hadisleri, evliyaları, şeyhi onu bunu kuran dışı herşeyi reddettim. Cunku kuranda herşey mantık cercevesindedir ve onu tahrip eden, uydurmalar ekleyen gene muslumanlardır.

Allah kuran da boşuna demiyor;

Tevbe 97: Araplar inkarcılıkta ve ikiyuzlulukte en aşırıdırlar. ALLAH'ın elcisine indirdiğini tanımamaya da en yakındırlar. ALLAH Bilendir, Bilgedir.

Evrim konusuna giriyorum şimdi, butun onyargılarınızı kırın ve sadece duşunmek icin dinleyin, illa ki inanın demiyorum size. Ben size duşuncemi soyleyeyim sonra siz ister inkar edin ister inanın.

Başlıyorum.

1.) Bakara 30: Efendin, meleklere şoyle demişti: “Yeryuzune bir halife yerleştireceğim.” melekler de: “Orada bozgunculuk yapacak, kan akıtacak birisini mi yerleştireceksin? Halbuki biz seni overek yuceltiyor ve mutlak otoriteni onaylıyoruz“ dediler. “Bilmediğinizi Ben bilirim“ dedi.

Yeryuzune bir halife yerleştireceğim diyor Tanrı. Peki halife nin kelime anlamı nedir bi ona bakalım. Daha iyi anlayalım olayı.

http://www.etimolojiturkce.com

Girin şu etimoloji sitesine, "halife" yazın ve search yapın. Anlamını şoyle goreceksiniz: "birinin yerine gecen"

Demek ki Tanrı yeryuzunde birinin yerine gececek bi varlık yaratacakmış.
Ve meleklerin de bundan haberi var. Cunku yeryuzunde kan akıtacak varlıklar mı yaratıcaksın diyorlar.

Fakat mantık şunu soyluyor, Tanrı yeryuzunde birbirinin yerine gececek birşey yaratıyor ve meleklerin de bundan haberi var. Oysa Tanrıdan başka kimse gizlilikleri bilemez. Fakat melekler biliyor. Demek ki melekler yeryuzunde olan yaşamı o zaman goruyor.

Mantık şunu soyluyor o zaman bana. Yeryuzunde bir yaşam başlamış, melekler bunu goruyor cunku. Ve tanrı o canlıların birbirinin yerine gecen varlıklar olduğunu soyluyor.

2.) Nuh 14: Oysa O sizi halden hale gecirerek yarattı.

bu ayetin arapcası şoyle: Ve kad halakakum etvÂrÂ

"halden hale gecirerek" kelimesinin karşılıgı etvÂr dır ve bu kelime "aşama aşama gecme", "halden hale gecme" anlamlarına gelir.

3.) Casiye 4: Sizin yaratılışınızda ve yeryuzune yaydığı canlıların yaratılışında, kesin olarak inananlar icin dersler vardır.

4.) Enbiya 30: inkar edenler, gormezler mi ki gokler ve yer bitişik durumda idi de biz onları patlattık? Ayrıca her canlıyı da sudan yarattık. HÂl gerceği onaylamayacaklar mı?

Tanrı bu ayette hem bigbangi, hem de tum canlıları "su"dan yarattığını soyluyor.

5.) 29:19 Allah'ın yaratılışı nasıl başlatıp, nasıl tekrarladığını gormediler mi? Bu, elbette Allah icin kolaydır.
29:20 De ki, "Yeryuzunu dolaşın ve yaratılışın nasıl başladığını gorun." Sonra, yine Allah (ahiretteki) son yaratılışı başlatacaktır. Allah'ın her şeye gucu yeter.

Bunu acıklamaya gerek duymuyorum, ki ayet zaten yeterince acık.

Şimdi coğu ateist şunu diyecek bana. E madem peki evrim vardı neden muslumanlar bunu araştırmadı? Neden inancsız insanların başarısını kendi başarınız diye goruyorsunuz da hede de hudu de diye serzenişte bulunacaklar.

Bak guzel kardeşim, muslumanların bunu araştırmadığı veyahut onların tembel ve akılsız davranmaları Kuran'ın Tanrı dan gelmediği manasına gelmez. Şuan muslumanlık sanılan din zaten bussuru evliyaların, şeyhlerin uydurma hadisleriyle, din adına, Allah adına attıkları iftiralar sebebi ile tamamen Allah ın dinini bozmuş durumdalar zaten. Tıpkı yahudiler gibi, tıpkı hristiyanlar gibi. Ve Allah zaten boşuna kuran icin "sadece akıl sahipleri bunu kavrayabilir" demiyor.

Gel sen bi istersen şu 1.5 dakikalık videoyu izle. inan birşey kaybetmezsin.

https://www.youtube.com/watch?v=-1Px9UJvzBM

Hadi eyvallah