Skal İstanbul'un aylık yemeğinde Turk bayraklarını sallanarak 10’cu Yıl Marşı’nı soylendi ve Cumhuriyet’In 91'inci yılı coşku icinde kutlandı.

Skal İstanbul Kulubu'nun Pera Palace Hotel Jumeirah'ta yapılan aylık yemeğinde Skal İstanbul Başkanı Feza Solaklar “Ekim ayı Cumhuriyet ayıdır. 29 Ekim tarihinde Skal Dunya Kongresi’nde olduğumuz icin Cumhuriyet Bayramı'nın 91’ci yıldonumunu şimdi kutluyoruz.

Her inanca sahip, her kokenden vatandaşımızın huzurlu ve mutlu yaşadığı, cağdaş, medeni bir ulke hayali ile bayramınızı kutluyorum” dedi. Skal İstanbulyemeğinde Turk bayraklarını sallandı,10’cu Yıl Marşı’nı soylendi ve Cumhuriyet’In 91'inci yılı coşku icinde kutlandı.

SALIH CENE: SKAL DUNYA BAŞKAN ADAYIYIM
Toplantıda Skal Dunya Başkanlığına aday olduğunu acıklayan, Dunya Başkan Yardımcısı Salih Cene "Ataturk 'Bana bakacağınıza benimle aynı yone bakın' demişti. Hepimiz aynı yone bakabilirsek yarınlar bizim icin guzel olacak. Ben gencliğimize guveniyorum” dedi.

Salih Cene, Dunya Skal Kongresi’nde 27 Ekim'de secim olacağını belirterek “Ben yeni Başkan yardımcısıyım. Daha 1 yıl daha bu gorevi surdurmem gerekiyordu. Ancak koşullar gereği yarışın icine girdim. Şansımın yuksek olduğunu goruyorum. Umarım goruntu realiteye de yansır” şeklinde konuştu.

GURAL TEŞEKKUR ETTİ VE BATHONEA KAZILARI TANITILDI
NG Gural Hotel, Skal İstanbul uyelerinin 26-28 Eylul 2014 tarihinde Afyon'a yaptıkları gezi hakkında bilgiler verdi.

Kocaeli Universitesi Fen-Edebiyat Fakultesi Arkeoloji Bolumu Oğretim Uyesi Haldun Aydıngul, Kucuk Cekmece'de bulunan 2300 yıllık antik kent Bathonea kazılarını barkovizyon eşliğinde tanıtarak tum Skal uyelerini bolgeye geziye cağırdı.

KAYNAK