Kartepe zirve yolunda turizm meslek lisesi yapımı gercekleşecek. Uygulama otelini de barındıran tesis TOKİ tarafından yaptırılacak.

Kartepe'ye turizm meslek lisesi acılacak. Hem eğitim, hem turizm amaclı tesis, TOKİ tarafından yaptırılacak. Kartepe ilcesi Maşukiye Mahallesi, Kartepe yolu uzerinde inşa edilecek Anadolu Otelcilik ve Tuzizm meslek Lisesi, hem eğitim , hem turizm amaclı olacak.
OKUL VE OTEL İCİCE

Tesiste 360 oğrenci kapasiteli, 12 derslikli Turizm Meslek Lisesi bulunacak. Bu okulun bunyesinde hem hizmet, hem eğitim amaclı kullanılacak bir de Uygulama Oteli yer alacak.Ayrıca yatılı eğitim verecek okula ait, 180 oğrenci kapasiteli bir pansiyon binası da bulunacak. Tesisin toplam kapalı alanı 10.876 metrekareyi buluyor. Projeleri tamamlanan, yeri tesbit edilen tesisin inşaatı icin, TOKİ bu yıl sonuna kadar ihaleye cıkacak. Kartepe Anadolu Otelilik ve Turizm Meslek lisesi ile, uygulama otelinin inşaatının 30 ayda tamamlanması ongoruluyor. Tesis, Kartepe zirve yolunda cok onemli bir turizm merkezi de olacak.

KAYNAK