Eski Fenerbahce Kulubu Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde oynanan Yakın Doğu Universitesi-Fenerbahce macından once, Yakın Doğu Universitesi Kulubu Başkanı Işık Eyigungor'e yonelik fiili mudahalede bulunduğu iddiasıyla acılan davanın gorulmesine devam edildi. Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında zorla getirme kararı bulunan muşteki sanık Aziz Yıldırım ile avukatı katıldı. Duruşmada, muşteki sanık Işık Eyigungor'un avukatı da hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Yıldırım, Fenerbahce Spor Kulubu Başkanı olarak gorev yaptığı olay tarihinde, Yakın Doğu Universitesi Kadın Basketbol takımı ile Fenerbahce Kadın Basketbol takımı arasında final macı olduğunu anlattı. Mactan 2 gun once Uskudar Spor Guvenliği Şube Mudurluğu ile mac guvenliği toplantısı yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Her iki kulubun yetkilileri ile federasyon ve emniyet yetkilileri toplantıya katıldı. Kural olarak rakip takım taraftarlarına yuzde 10 oranında tribunde yer ayrılır. Yakın Doğu Universitesi'nin yetkilileri toplantıda takımımız taraftarına yuzde 10 bilet vermeyeceklerini soylemişler. Yine Hulki Kahvecioğlu 'Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu maca gelmesinler. Salon girişlerine izin vermeyeceğiz' diyerek beni tehdit etmişlerdir." dedi. - "Bu karışıklıkta tokat atmış olabilirim" Yıldırım, bu durumu Basketbol Federasyonu Başkanına telefonla bizzat soylediğini kaydederek, şoyle devam etti: "Bunun uzerine federasyon yetkilileri devreye girerek olaya mudahale etti. Taraftarımız tribunlere alındı. Ben de salona gittim. Salona girerken herhangi bir fiili mudahale ile karşılaşmadım. Tribune cıktık. Tribunlerde Beşiktaş taraftarı olan Asya Kartalları grubu yerlerini almışlardı. Salona girdiğimde bana kufur etmeye başladılar. Tribune girdiğimde Işık Eyigungor yerinde oturuyordu. Kendisine 'Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu maca gelmesin. Gelirlerse salona sokmam. Fenerbahce taraftarı maca gelmesin.' şeklindeki sozlerin yakışıp yakışmadığını sordum. Cevap vermedi. Ayağa kalktı. Aramızda itişme, kakışma başladı. Bu karışıklıkta tokat atmış olabilirim. Yapılanların karşısında o kadar onemli değil yani tokat atmak. Benim de gozluğum yere duşerek kırıldı. Olaydaki mesele tokat atma meselesi değildir. Ben FETO tarafından Turk sporunda şike yaptığım iddiasıyla hapishanede yattım. Bana isnat edilen suclamayı kabul etmiyorum. Beraatime karar verilmesini istiyorum." Dava sonunda hakkında bir ceza verilmesi durumunda hukmun acıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini isteyip istemediği sorulan Aziz Yıldırım, "Hayır hic bir şey istemiyorum. Beni tehdit edecekler 'Gelme' diye, bir tokatla ceza alacağım. 25 milyonluk Fenerbahce taraftarının başkanı salona gelemez diyorlar. Beni tehdit etmişlerdir." diye konuştu. Işık Eyigungor'un avukatı Seyit Kaplan da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Hicbir neden huzurdaki sanığa muvekkilimi darbetme hakkı vermez. Dosyada bulunan goruntuler, tanık ifadeleri ve doktor raporu sanığın muvekkilimi darbettiğini acıkca gostermektedir." ifadelerini kullandı. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi. Eski Fenerbahce Kulubu Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde 7 Mayıs 2017'de oynanan Yakın Doğu Universitesi-Fenerbahce macından once cıkan olaylarda kulup başkanı Işık Eyigungor'e fiili mudahalede bulunduğu gerekcesiyle "kasten yaralama" ve "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Duzensizliğin Onlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suclarından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Yıldırım'ın şupheli sıfatıyla ifadesi alınmış, Yıldırım da ifadesi sırasında kendisine vurmaya calıştığını iddia ettiği Eyigungor'den şikayetci olmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Aziz Yıldırım'ın, Eyigungor'e fiili mudahalede bulunduğu gerekcesiyle "kasten yaralama" sucundan 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. İddianamede, Eyigungor'un de "kasten yaralamaya teşebbus" sucundan 1 aydan 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. İddianamede ayrıca, Yıldırım ve Eyigungor hakkında, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Duzensizliğin Onlenmesine Dair Kanun"un 18. maddesi uyarınca seyirden yasaklanma tedbirinin uygulanması da isteniyor. Basketdergisi