Bu yıl 6. sı duzenlenen Didim Turizm Yatırım Zirvesi'nde konuşan Vural Oger, Ege'de turizmin sorunlarına parmak bastı. Ege icin kitle turizminin uygun olmadığını belirten Oger, bolgeye buyuk otel yerine butik otel yapılması gerektiğini ifade etti.
TurizmGuncel
VO Travel Yonetim Kurulu Başkanı Vural Oger, Didim Turizm Yatırım Zirvesi'nde Ege ve Didim turizmine yonelik yapılması gereken calışmalar konusunda onemli değerlendirmelerde bulundu.
Vural, oncelikle ilcenin karakterini yok eden betonarme yapılar yerine Akdeniz kulturunu yansıtan binaların yapılması gerektiğini belirterek, şehirlerin otantik yerlerinin korunması ve estetik bir yapıya sahip, arac trafiğinin olmadığı cadde ve sokakların oluşturulması gerektiğini ifade etti.
Oger, bolge turizminin sorunları ve turizmin nasıl yapılması gerektiği konularında şu noktaların altını ciziyor:
Oger, bolge turizminin sorunları ve turizmin nasıl yapılması gerektiği konularında şu noktaların altını ciziyor:
* Yurt icinde ve yurt dışında kendine has dokusu olan kentler incelenmeli ve turizm beldesinin gelecek planları oluşturulmalıdır.
* İlcenin belli bir bolgesine, Apollon tapınağı cevresinde yer alan tarihi evlerin modellendiği bir lokasyon kurulmalıdır.
* Turistlerin kafasındaki "Turkiye her şey dÂhil – ucuz tatil ulkesidir" imajı değiştirilmelidir.
* Şehre yakın bolgelerde her şey dÂhil konsepti terk edilmelidir. Turizmin otel dışında da yapılması sağlanmalı, turistin otel dışına cıkaracak yontemler geliştirmelidir.
* Otel ve yatak sayısındaki artışın turizmin geliştiği anlamına gelmediği anlaşılmalıdır.
* Şehir planlarında bina boyları ağac boylarını gecmemelidir.
* Ege'de Antalya bolgesinde olduğu gibi kitle turizmi yapılmamalı, buyuk tesisler yerine butik oteller teşvik edilmelidir.
* Evlerimizde halkın ve kentimizde yerel idarenin ciceklendirme calışmaları yapması gerekmektedir.
KAYNAK
KAYNAK
* Mevcut binaların dış cepheleri ve peyzajı yerel dokuyu yansıtacak şekilde yenilenmelidir.